Diverse

Vanesa și-a pus sufletul pe hârtie, fără a prevesti tragicul sfârșit. Mărturie sunt scrisorile găsite în locul dublei crime

Vanesa și-a pus sufletul pe hârtie, fără a prevesti tragicul sfârșit. Mărturie sunt scrisorile găsite în locul dublei crime

Cazul dublei crime din Iași este departe de a fi rezolvat cap-coadă, iar adevărul să se contureze perfect. Studentul marocan arestat ca autor nu-și recunoaște faptele, are o avocată foarte bine pregătită care a tot demontat probele procurorului și ale polițiștilor, arătând presei că nu sunt „beton”. Din păcate, o tânără din Iași și iubitul ei marocan, coleg la medicină cu presupusul ucigaș, sunt îngropați și părinții îi plâng.

Ioana Vanesa Burlacu este fata al cărei drum frumos în viață a fost întrerupt, brusc, fără un preaviz prealabil. Nimic nu prevestea tragedia ce va urma. Ca dovadă stau mărturie scrisorile care au fost  găsite de anchetatori, chiar la locul crimei.

Vanesa și-a pus sufletul pe hârtie, fără a prevesti că va sfârși tragic. Mărturie sunt scrisorile găsite în locul dublei crime

Anchetatorii au găsit la locul crimei, în vila situată în Moara de Vânt, din Iași, o scrisoare adresată mamei Vanesei, dar și mesaje de dragoste scrise de tânără pentru iubitul ei, ucis în aceeași zi.

Anchetatorii din Iași au găsit în vila în care au fost ucise victimele o scrisoare pe care Ioana Vanesa Burlacu o scrisese cu mâna ei, pentru mama, cu câteva ore înainte să fie omorâtă cu sânge rece. O expertiză a confirmat deja că este vorba despre scrisul tinerei, după cum scrie evz.ro.

Potrivit unor surse din anchetă, tânăra apelase la terapie psihologică, deoarece se simțea tot mai tristă. De asemenea, Ioana Vanesa Burlacu îi ducea dorul mamei sale care ar fi fost plecată la muncă în Danemarca. Chiar psihologul i-ar fi recomandat tinerei să scrie scrisoarea.

Tragicul eveniment a avut loc în decembrie 2021. Principalul suspect este Ahmed Sami El Bourkadia, care se află în închisoare acum, după ce a fost trimis în judecată, fiind acuzat de omor calificat.

Ultima ședință de terapie ar fi avut loc pe 8 decembrie 2021, iar scrisoarea a fost redactată a doua zi. Ea a fost găsită pe o masă de la parterul superbei vile din cartierul rezidențial ieșean, acolo unde a avut loc și crima. 

„Mamă, acum, că am rămas singură, zilele par a fi din nou mai lungi și am timp să mă gândesc la noi în tihnă. Deși, nu știu dacă „tihnă” este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi. E mai degrabă o tristețe confortabilă, cu care sunt așa de obișnuită, încât simt că face parte din felul meu de a fi!”, ar fi mărturisit Ioana Vanesa Burlacu, în scrisoarea respectivă, potrivit bzi.ro.

Potrivit sursei citate, într-un caiet, oamenii legii au descoperit și alte mesaje, redactate cu câteva săptămâni înainte, prin care tânăra își exprima dragostea pentru studentul marocan Youssef Jnyiah.

„Bună, Youssef! Acum te iubesc mai mult decât te iubeam atunci! Însă mai sunt momente când sunt tristă, dar, când mă uit la tine, vreau să zâmbesc!”, este doar unul dintre mesaje.

Familia tinerei a scris și ea mesaje emoţionante pe pagina de Facebook

„Drum lin spre ceruri Ioana-Vanesa. Te voi purta mereu în sufletul meu.. Prințesa lui tata”, a scris cu durere în suflet, greu de explicat în cuvinte, pentru orice părinte, tatăl Vanesei.

Crime la indigo

Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jnyiah erau studenți la Medicină. Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de incendiere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii care să ateste consumul de droguri sau băuturi alcoolice. Alte surse spun că aceste două crime au fost făcute la ”indigo”, în ceea ce privește ”modus operandi”, respectiv modul de ucidere al criminalului.

 

Principalul suspect al dublei crime este Ahmed Sami El Bourkadia, coleg de facultate cu una dintre victime. Ancheta a scos la iveală că, în 9 decembrie, acesta s-a prezentat la urgență pentru că avea o plagă tăiată la mâna dreaptă. A spus că s-a tăiat când a coborât dintr-un taxi și a alunecat.

După crimă, el și iubita lui au plecat în străinătate. Aveau bilete cumpărate cu mult timp înainte. S-a tuns înainte de plecare și și-a ras barba. Nu mai semăna cu cel din fotografia difuzată de polițiștii români, care-l considerau principal suspect după ce aflaseră de tăietura de la mână. Cu toate acestea Ahmed Sami a fost identificat în Italia, reținut și trimis în România.

ADN-ul său a fost descoperit și pe o piesă de lenjerie intimă a uneia victimei. Acesta se află în închisoare, acum, după ce a fost trimis în judecată, fiind acuzat de omor calificat. El susține în continare că este nevinovat.