Actual Diverse

Vara sanie şi iarna car. Primăria Braşov a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

Vara sanie şi iarna car. Primăria Braşov a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

Braşovenii sunt chemaţi să aleagă tema târgului de Crăciun, dar şi cum vor arăta luminiţele festive. Primăria Braşov a anunţat că a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, eveniment pentru care municipalitatea a alocat 900.000 de lei. De asemenea, braşovenii sunt invitaţi să aleagă şi tematica sărbătorilor, zonele din cartiere în care s-ar putea desfăşura evenimente, dar şi să facă propuneri cu privire la felul în care va arăta iluminatul festiv sau cu privire la Revelion.

Vara sanie şi iarna car. Primăria Braşov a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

Autorităţile locale poartă discuţii şi cu comercianţii care participă la târgul de Crăciun, pentru a afla opiniile acestora cu privire la modul de organizare pentru sezonul viitor.

„Până în data de 21 iunie, braşovenii sunt invitaţi să decidă asupra tematicii sărbătorilor de iarnă, să aleagă activităţile care ar trebui să se desfăşoare în cadrul evenimentului ,,Braşov, oraş din poveste” – Târg de Crăciun, concerte, Moş Crăciun interactiv, carusel pentru copii, patinoar, târguri caritabile pentru ONG-uri, zone din cartiere în care s-ar putea desfăşura evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă şi care ar fi evenimentele pe care şi le doresc în cartierul lor”, anunţă Primăria municipiului Braşov.

O altă temă asupra căreia sunt consultaţi cetăţenii este cea legată de iluminatul de sărbători.

„Astfel ei vor putea alege între tipul de iluminat, clasic sau cu jocuri de lumini, extinderea acestuia în cartiere sau pot veni şi cu alte propuneri privind iluminatul festiv.  Nu în ultimul rând, tot braşovenilor le revine decizia asupra modului în care se va sărbători trecerea dintre ani, respectiv cu artificii, proiecţie de lasere sau alte evenimente”.

Potrivit autorităţilor locale, este pentru prima dată când pregătirile pentru sezonul de iarnă încep încă atât de devreme, primele demersuri în privinţa acestora fiind demarate încă din luna mai.

Oficialii primăriei anunţă de asemenea că îi vor consulta şi pe comercianţi cu privire la organizarea Târgului de Crăciun.

Anul acesta sezonul şi sărbătorile de iarnă la Braşov vor începe pe 30 noiembrie şi vor dura până pe 8 ianuarie 2023.