Actual

Vârsta de pensionare ar putea depăși 65 de ani. Ministrul Muncii a precizat condițiile

pensionarii sursa foto playtech.ro

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că vârsta de pensionare ar putea crește peste 65 de ani. Dar a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla decât în anumite condiții

„Garanția noastră pentru români este că am venit cu un parametru, un element de referință care să le protejeze interesul. Adică, vârsta de pensionare nu crește decât dacă crește și speranța de viață. (…) Românii au totuși această garanție, că nu va crește vârsta de pensionare arbitrar, așa cum s-a dorit inițial. Cel puțin, în ceea ce ne privește, am făcut tot ceea ce ține de noi, de așa manieră încât să vedem specificul României. Și exact asta le-am explicat celor de la Comisia Europeană. Fiecare dintre noi ne dorim creșterea speranței de viață.“ a declarat ministrul Muncii în cadrul unei recente intervenții televizate la digi24.

Simona Bucura-Oprescu a declarat că în România nu sunt dorite creșteri ad-hoc ale vârstei de pensionare. „Motiv pentru care am considerat că protejăm interesele românilor, nevenind cu o creştere a vârstei de pensionare până la 70 de ani.“, a mai declarat ministrul Muncii.