Actual Politică

Vasile Dîncu nu-l uită şi nu-l iartă pe Klaus Iohannis: „Zeus” a decis creşterea pensiilor cu 15%

Vasile Dîncu nu-l uită şi nu-l iartă pe Klaus Iohannis: „Zeus” a decis creşterea pensiilor cu 15%

„În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii, de foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu”, este de părere preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu. Acesta îl acuză pe Klaus Iohannis că el a sptabilit procentul de creştere a pensiilor.

Vasile Dîncu nu-l uită şi nu-l iartă pe Klaus Iohannis: „Zeus” a decis creşterea pensiilor cu 15%

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat vineri, la conferinţa de alegeri a PSD Sălaj, despre decizia din coaliţie privind creşterea pensiilor, că ”prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrem să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%”, iar aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. ”Noi va trebui, pe viitor să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale”, a arătat fostul ministru al Apărării.

”În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii, de foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi în viitor va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea.

Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (..) aceea de a dezvolta România, pentru că România, în acest moment, creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate”, a spus Dîncu.

El a mai spus că, pe viitor, PSD trebuie să aibă conducătorul său, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale.

”Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%.

Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum”.

Vasile Dîncu a precizat că ”nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general.

”5G-ul, a fost tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani, sau şase ani când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României”.

”Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse”, a mai arătat Dîncu.