Actual

Vatican în alertă! Papa Benedict al XVI-lea în stare gravă

Vatican în alertă! Papa Benedict al XVI-lea în stare gravă

Vatican în alertă! Papa Benedict al XVI-lea în stare gravă.

Este vorba de Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani. Acesta suferă de erizipel (brâncă) la faţă. Este vorba de o boală infecţioasă caracterizată de o tumefiere roşiatică şi care antrenează mâncărime şi dureri intense, dezvăluie cotidianul german regional Passauer Neue Presse.

Acesta e atins de o boală infecţioasă la faţă și este într-o stare „extrem de fragilă”, dezvăluie cotidianul german, care-l citează pe biograful fostului papă, Peter Seewald. Seewald s-a întâlnit sâmbătă, la Roma, cu Benedict al XVI-lea, pentru a-i prezenta biografia sa, conform Reuters.

„Potrivit lui Seewald, Papa emerit este de-acum extrem de fragil (…). Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu-i sunt afectate, însă vocea abia i se aude. În timpul acestei întâlniri, Papa emerit, în pofida bolii sale, s-a arătat optimist şi a declarat că dacă forţele îi cresc din nou, poate că va scrie din nou”, scrie Passauer Neue Presse.

Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând motive de sănătate. Singura persoană care ştia de mai multe luni de intenţia pontifului era fratele acestuia, Georg Ratzinger. La vremea respectivă că Papa a fost sfătuit de medicul său să nu mai călătorească.