Info Actual

Info Actual > Politică > Veste bună din Spania
Politică

Veste bună din Spania

Veste bună din Spania, autoritățile raportează mai puţine decese decât în ultimele zile şi un număr stabil de pacienţi în secţiile de terapie intensivă.

Totuşi, guvernul a anunţat că va prelungi starea de urgenţă încă 15 zile după data de 11 aprilie, când se încheie perioada actuală de restricţii şi izolare generală. Ministerul Sănătăţii din Spania recunoaşte că numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este mult mai mare decât cel al cazurilor raportate.

Experţii de la Centrul de Alerte şi Urgenţe spun că 15% din populaţie ar fi avut deja boala provocată de noul coronavirus, având simptome uşoare. Specialiştii afirmă că sunt mai multe cazuri decât cele raportate, deoarece sistemul medical s-a concentrat pe cele mai grave.

Directorul adjunct al Centrului, Maria Jose Sierra: ”Obiectivul următor este să vedem câtă populaţie avem imunizată, câţi oameni au sau au avut boala cu simptome uşoare. Planificăm studii specifice, cu teste de anticorpi, pentru a măsura câţi oameni au trecut prin boală. Asta ne va ajuta la măsuri viitoare pe care trebuie să le luăm imediat după ce se încheie această perioadă.”

Datele de astăzi arată că tendinţa de stabilizare a epidemiei se menţine, cu o creştere a numărului de cazuri de numai 6 procente. În privinţa persoanelor internate, această creştere este de doar 10% în ultimele 24 de ore faţă de media de 20 de procente în săptămânile anterioare.