Actual

Veste bună pentru utilizatorii WhatsApp. Cum a decis Mark Zuckerberg să îmbunătățească una dintre cele mai utilizate aplicații

mark zuckerberg

Aplicația de WhatsApp va dispune, mai nou, de posibilitatea de a trimite „reacții” la mesajele primite, asemănătoare celor de pe Facebook, anunță directorul Meta, Mark Zuckerberg. Aceste actualizări vor fi disponibile în curând în toată lumea, după cum a declarat Will Carter, directorul executiv al WhatsApp.

Veste bună pentru utilizatorii WhatsApp. Cum a decis Mark Zuckerberg să îmbunătățească una dintre cele mai utilizate aplicații

Înainte, utilizatorii de WhatsApp puteau doar să introducă un emoticon în cadrul conversației, însă acum acest lucru poate fi făcut instantaneu, printr-o metodă mult mai simplă, explicată și de directorul WhatsApp, Will Carter.

Astfel, pentru a reacționa la un mesaj printr-un emoticon, internauții trebuie să mențină apăsat degetul pe mesajul la care vor să transmită o emoție, moment în care vor apărea opțiunile disponibile.

Reacțiile lansate până acum sunt în număr de cinci: față zâmbitoare, față care cere iertare, emoticonul care arată mâini încrucișate și inimă.

Reprezentanții aplicației anunță că noile setări vor fi operaționalizate treptat, în toată lumea, începând de joi, 5 mai, conform Antena3.

Comunicare mai ușoară prin intermediul a nouă funcții ascunse

WhatsApp lucrează la mai multe funcții pentru utilizatorii săi, cu noi opțiuni de arhivare și vizualizare media disponibile acum pentru mai mulți utilizatori înainte de a fi lansat complet.

1. Formatarea textului

Dacă dorești să dai o notă personală unui mesaj pe WhatsApp sau vrei să pui în evidență anumite cuvinte, tot ce trebuie să faci este să folosești unele caractere. Astfel poți obține un text în format bold, italic sau striketrough (tăiat).

*textul scris între steluțe va fi formatat bold*
_textul scris între underscore va fi formatat italic_
~ textul scris între tilde va fi formatat striketrough(tăiat) ~

2. Marchează lucrurile importante

Utilizatorii de WhatsApp își pot însemna anumite mesaje sau videoclipuri cu ajutorul funcției „pin a message”. Aceasta permite revenirea la mesajul marcat extrem de repede. Pentru a utiliza funcția, trebuie să apeși lung pe mesaj și să selectezi iconița „pin”.

3. Obține ușor informații despre un mesaj

Te-ai întrebat de multe ori cum poți verifica dacă un mesaj a fost livrat, primit sau citit de persoana căreia vrei să îi comunici ceva? Funcția Swipe vine în ajutorul tău. Dacă deții un iPhone, poți afla informațiile mutând spre stânga. Dacă utilizezi un dispozitiv Android, trebuie să apeși îndelung pe mesaj.

4. Secretizează conversația

Dacă vrei ca expeditorul unui mesaj să nu poată vedea când citești ceea ce ți-a trimis, poți face acest lucru cu ajutorul unei setări din aplicație. Mergi la Settings > Account > Privacy și debifează „Read Receipts”. Dacă utilizezi această funcție, nici tu nu vei putea vedea atunci când partenerul de discuție citește mesajele. Funcția nu se aplică în cazul grupurilor.

5. Cum pui pe „mute” o conversație?

WhatsApp oferă utilizatorului șansa la „liniște”, așa că pune la dispoziție o funcție minune, care te ajută să pui pe „mute” o conversație sau un grup. Dacă utilizezi un dispozitiv cu sistem Android, trebuie să ții îndelung apăsat pe conversație, apoi să selectezi microfonul. În cazul deținătorilor de iPhone, această funcție se poate activa din interiorul conversației, apăsând îndelungat pe numele persoanei sau a grupului.

6. Fii la curent cu activitatea din aplicație

Dacă vrei să verifici cu cine vorbești cel mai mult utilizând WhatsApp, poți face asta cu ajutorul unei funcții mai puțin cunoscute. Accesați Settings > Storage and Data > Manage Storage, iar apoi vă va apărea o listă cu persoanele de contact, așezate în ordinea celor care ocupă cel mai mult spațiu de stocare din telefon. Dacă apeși pe fiecare contact, vei putea vedea informații detaliate, cum ar fi numărul de mesaje schimbate, imagini sau GIF-uri.