Info Actual

Info Actual > Politică > Vești bune din Italia! 2.000 de persoane au fost declarate vindecate într-o zi
Politică

Vești bune din Italia! 2.000 de persoane au fost declarate vindecate într-o zi

Vești bune din Italia! 2.000 de persoane au fost declarate vindecate într-o zi. Numărul zilnic al persoanelor contaminate cu COVID-19 a scăzut pentru prima oară în Italia, țară europeană cea mai afectată de pandemie.

Sunt și două regiuni îne care nu s-a mai registrat nici un nou caz de îmbolnăvire. Deasemenea, zonele fără focare extinse unele companii și-ar putea relua activitatea de săptămâna viitoare, conform Rador.

Spitalele din Italia nu mai sunt supraaglomerate

224În ultimele 24 de ore, 454 de persoane au murit în Italia, în prima zi de la începutul stării de alertă când scade numărul pacienților pozitivi de la o zi la alta, cu 20 mai puțini, ajungând la 108.237 de bolnavi.

Şi numărul noilor cazuri de infecție cu COVID-19 este în continuă scădere. Sunt 790 mai puține îmbolnăviri față de bilanțul precedent. Se micșorează în același timp și numărul pacienților pozitivi internați la secțiile de terapie intensivă, cu 62 mai puțini. În prezent se înregistrează 2.537 de bolnavi, ceea ce presupune că spitalele din peninsulă nu mai sunt supraaglomerate, așa cum se întâmpla în urmă cu o lună.

Numărul celor vindecaţi este de 47.055, o creştere în 24 de ore de 2.128 de persoane, în comparaţie cu sâmbătă când au fost 2.200.

Şi la Vatican, la o populație de doar 830 de cetățeni, s-a ajuns la al 9-lea caz de coronavirus, care se află deja sub supraveghere medicală într-unul din spitalele Sfântului Scaun.

Din 4 mai, italienii intră în faza a doua a epidemiei

După șapte săptămâni de izolare la domiciuliu, italienii trebuie să mai reziste încă două săptămâni, până la 4 mai. După această dată, urmează a doua fază a acestei epidemii. Astfel, se vor deschide, gradual, șantierele, magazinele, barurile, restaurantele. Urmează o a treia fază, care are în vedere activarea turismului și a culturii. Instituțiile de învățământ își vor relua cursurile abia în luna septembrie.