International

Viața soților Zelinski, după trei luni de conflict: „Familia noastră a fost ruptă după izbucnirea războiului”. Cum văd viitorul

zelenski

După ce Rusia a atacat Ucraina, lui Volodimir Zelensky i s-a propus să părăsească țara de urgență și să fie transportat alături de familia sa într-un alt loc. Însă, cu toate acestea, conducătorul Ucrainei a refuzat vehement acest fapt și a decis să rămână alături de poporul său pentru a lupta împotriva Rusiei. Această decizie i-a atras simpatia și respectul atât cetățenilor din Ucraina, cât și a opiniei internaționale.

Viața soților Zelinski, după trei luni de conflict: „Familia noastră a fost ruptă după izbucnirea războiului”. Cum văd viitorul

Volodimir Zelenesky a sacrificat aproape totul, doar pentru a rămâne alături de poporul său să lupte, după ce Rusia a atacat Ucraina. Deși i s-a propus ca el și familia sa să fie transportați de urgență într-o altă țară, pentru ca viața lui să nu fie pusă în pericol, președintele Ucrainei a refuzat vehement, declarând public că nu vrea să renunțe atât de ușor, iar cu riscul chiar de a fi ucis, acesta va merge înainte indiferent de situație.

Volodimir Zelenski este convins că diplomația reprezintă singura soluție care poate pune capăt războiului. Președintele Ucrainei a făcut declarația într-un interviu pentru presa ucraineană, primul acordat alături de soția sa, Olena Zelenska. Prima Doamnă a povestit la rândul său despre momentul în care a aflat că rușii au declanșat invazia.

„Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță”, a declarat președintele ucrainean.

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a declarat, într-un interviu acordat alături de soţul său, că este recunoscătoare pentru fiecare oportunitate pe care o are de a petrece timp cu soţul său, ea precizând că în primele luni de război doar au vorbit la telefon.

“Familia noastră a fost ruptă după izbucnirea războiului, aşa cum s-a întâmplat cu orice familie ucraineană. Însă nimeni nu îmi ia soţul, nici măcar războiul. Însă da, el trăieşte pentru jobul său, noi, familia lui, aproape că nu mai ajungem să îl vedem. Acum am avut câteva oportunităţi să ne vedem. Sunt recunoscătoare şi pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem timp împreună”, a spus Zelenska.

Ea a explicat că în primele două luni şi jumătate de război nu şi-a văzut deloc soţul faţă în faţă.

“Doar am vorbit la telefon”.

@dailymailusa

🎥: Reuters #dailymail #russia #ukraine #kiev #kyiv #breakingnews #presidentzelensky

♬ original sound – Daily Mail

Cei doi au participat recent la funeraliile primului președinte al Ucrainei independente

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat marți, la Kiev, la funeraliile primului președinte al Ucrainei independente, Leonid Kravciuk, care a murit în 10 mai, relatează The Guardian.

Leonid Kravciuk, primul președinte al Ucrainei independente, a murit marțea trecută, la vârsta de 88 de ani, după o lungă boală, a anunțat presa locală.

Fostul președinte al Ucrainei Leonid Kravciuk a murit în plină invazie rusă a țării, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe contul său de Telegram.