Actual Politică

Victor Ponta anunţă când se mută din ţară. „Ce o să-i duc dorul lui Iohannis”

Victor Ponta anunţă când se mută din ţară. „Ce o să-i duc dorul lui Iohannis”

Fostul premier, Victor Ponta este de părere că există șanse minime ca actualul procuror șef european, Laura Codruța Kovesi să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă USR-ul și PNL-ul nu vor forma o alianță. De asemenea, Ponta spune că nu are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, precizând că nu i-au mai fost întocmite dosare penale de când nu se mai află la conducere.

Victor Ponta anunţă când se mută din ţară. „Ce o să-i duc dorul lui Iohannis

Victor Ponta a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre posibila candidatură a Laurei Codruța Kovesi la viitoarele alegeri prezidențiale, vehiculată de tot mai mulți oameni şi este de părere că există șanse minime ca actualul procuror șef european să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale, dacă USR-ul și PNL-ul nu vor forma o alianță.

Victor Ponta nu a exclus varianta ca Laura Codruţa Kovesi să fie candidatul USR la alegerile prezidenţiale, dar în schimb e convins că nu intră în turul doi.

„Asta dacă nu-i apucă deodată pe PNL, că totuşi, stai puţin, ştii că PNL-PDL s-au reunit, în 2014, împotriva Ciumei Roşii, dacă nu-i apucă să se reunească contra Ciumei Roşii cu USR, dar nu, nu cred”.

„Dacă vine doamna Kovesi, Doamne, ce o să-i duc dorul lui Iohannis, pe cuvânt. Cum se întâmplă că în România întotdeauna se poate mai rău, mai bine nu se poate?”, s-a întrebat Ponta.

Întrebat dacă există posibilitatea unei alinaţe preelectorale între PSD şi PNL, Victor Ponta a spus că „nu, asta nu cred, dar crd că vor fi la guvernare şi după, doar că mai corect, de altfel, cum trebuia să fie şi acum, premierul să fie de la PSD”.

În ceea ce priveşte echipa Kovesi şi USR, Ponta spune că „este un scenariu la care unii lucrează deja. Înseamnă că mă mut şi eu în străinătate, alături de copii”.

Nicolae Ciucă, un militar foarte bun, disciplinat, şcolit în America

Despre premierul Nicolae Ciucă, fostul premier spune că  este un militar foarte bun, disciplinat, şcolit în America. Ponta spune că aşa i-a fost recomandat de ministrul apărării atunci când l-a numit în fruntea Statului Major.

„Eu sunt foarte mulţumit şi susţin Guvernul. Este o guvernare care nu are cum să se rătăcească, pentru că nu merge în nicio direcţie. Dacă nu merge în nicio direcție, nu te rătăcești. Și plagiatul e bun acum, dacă te ai bine cu procurorii și cu judecătorii”, a mai declarat Ponta.

Întrebat de ce nu se revoltă în privinţa propriilor acuze privind plagiatul, Victor Ponta a spus: „Cum să mă revolt? Eu sunt de acord. Păi am rămas singurul plagiator. Nu mai e nimeni, restul s-au descurcat”.

În privinţa candidaturile la președinție pentru 2024, fostul premier este de părere că „va candida domnul Ciucă, cu cineva de la PSD. Asta va decide PSD-ul”.

Întrebat dacă va mai candida, Victor Ponta a răspuns: Ce-i cu mine? Mie mi-a fost mai bine cu Iohannis decât cu mine. Nu mi-au mai făcut dosare, nu mai sunt plagiator”.