Info Actual

Info Actual > Politică > Vid legislativ, haos în vămi. Rareș Bogdan. „Nu mai putem duce oamenii în carantină”
Politică

Vid legislativ, haos în vămi. Rareș Bogdan. „Nu mai putem duce oamenii în carantină”

Vid legislativ, haos în vămi. Rareș Bogdan. „Nu mai putem duce oamenii în carantină”. Rareș Bogdan a vorbit despre haosul de la vămi.  Românii au încept să se întoarcă acasă, o dată cu încetarea stării de urgență. Europarlamentarul a declarat la Antena 3 că în cele trei zile de vid legislativ, oamenii nu mai pot fi duși în carantină.

„În momentul în care doamna Renate Weber a atacat legea stării de urgenţă la CCR, CCR nu mai permite ca, în momentul acesta, cetăţenii români, chiar dacă vin din zone roşii, să intre în carantină.

În cele trei zile de vid legislativ şi în stare de alertă, noi nu mai putem duce oamenii direct în carantină. Doar dacă este dovedit că sunt purtători de COVID. În mod normal, oamenii din zone roşii trebuiau duşi direct în carantină. Trierea era mult mai simplă, iar Jandarmeria şi Poliţia erau obligate să îi preia de la graniţă şi să îi ducă în localităţile lor”, a declarat Rareș Bogdan.

„Trebuie gândite poduri aeriene”

„Dumnezeu şi Jandarmeria Română. Atât. Din păcate, aceşti oameni nu mai pot fi preluaţi, ca în starea de urgenţă, cu maşini ale Jandarmeriei şi Poliţiei. Trebuie gândite poduri aeriere. Vor fi din ce în ce mai mulţi români care vor dori să intre în ţară. Pentru că s-a încheiat şi starea de urgenţă în ţările unde au fost blocaţi”, a mai spus Rareș Bogdan.