Info Actual > Politică > Video. Cîțu, în eventualitatea în care sunt probleme cu aprobarea PNRR, a găsit deja vinovatul. Dar nu este guvernul
Politică

Video. Cîțu, în eventualitatea în care sunt probleme cu aprobarea PNRR, a găsit deja vinovatul. Dar nu este guvernul

Video. Cîțu, în eventualitatea în care sunt probleme cu aprobarea PNRR, a găsit deja vinovatul. Dar nu este guvernul

Premierul Florin Cîţu a participat, vineri, la ședința Colegiului Director al filialei PNL din Galaţi. Cîțu a declarat,  că episodul petrecut joi în Parlament ar putea să creeze probleme în ceea ce priveşte aprobarea PNRR. Premierul spune că lumea îşi pune semne de întrebare dacă România mai este un stat de drept. Pentru premier, se pare, este clar că guvernul condus de el a făcut totul bine iar dacă apar probleme, acestea nu pot fi cauzate decât de alții.

„Vreau să vă dau o informaţie care a apărut acum: planurile PNRR ale Poloniei şi Ungariei ar putea să fie amânate, pentru că sunt probleme cu statul de drept. Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României ar putea să creeze probleme. Un partid care spune că este proeuropean se alătură unui partid extremist şi încearcă să distrugă ordinea în România. Să ştiţi că lumea îşi pune semne de întrebare dacă România mai este un stat de drept. Din păcate, avem un partid proeuropean care ajută un partid extremist. Am preluat conducerea Ministerului Investiţiilor şi mă voi asigura că PNRR-ul va fi aprobat spre sfârşitul acestei luni, dar să ştiţi că riscurile sunt enorme, de aceea fac apel la responsabilitate din partea clasei politice. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări, unde nu se respectă statul de drept”, a declarat Cîţu.

Încă îi consider colegi pe cei de la USR şi las uşile deschise

Se pare că, în pofida demiterilor membrilor (și nu numai) USR PLUS pe care le-a semnat, premierul încă îi consideră colegi şi uşile sunt în continuare deschise pentru ei, în situaţia în care vor reveni la sentimente mai bune.

„Eu încă îi consider colegi pe cei de la USR şi las uşile deschise, chiar dacă s-au spus multe în ultima perioadă. Să revină la sentimente mai bune şi să îşi dea seama că nu mie îmi fac rău, nu fac rău doar PNL, ci fac rău românilor prin acţiunile pe care le-au făcut ei în Parlamentul României şi pe care le-au susţinut. Preşedintele partidului, Dan Barna, era acolo şi nici măcar nu a încercat să oprească acele acţiuni. Niciodată nu voi permite ca PNL să facă aşa ceva. Noi nu vom face niciodată aşa ceva şi nu vom susţine un partid extremist să distrugă ordinea în România”, a precizat Cîţu.