Info Actual > Politică > Video. George Simion, din nou afirmație instigatoare. De la tribuna Parlamentului,îndemn să se încalce legea
Politică

Video. George Simion, din nou afirmație instigatoare. De la tribuna Parlamentului,îndemn să se încalce legea

Video. George Simion, din nou afirmație instigatoare. De la tribuna Parlamentului,îndemn să se încalce legea

George Simion, copreşedintele AUR, a avut joi o nouă ieşire controversată. De la tribuna Parlamentului, la şedinţa solemnă dedicată împlinirii a 32 de ani de la Revoluţie, liderul AUR i-a îndemnat pe cei peste 100.000 de români aflați acum în carantină să iasă din case:

„Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni. Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de alții şi luptaţi pentru libertate”.

Acesta a susținut, în plenul Parlamentului, că sistemul din România cu „aşa-zisa democraţie” a eşuat, pentru că nu a reuşit să facă dreptate pentru victimele din Decembrie 1989, iar astăzi în țara noastră se primesc ordine de la ambasade, precum se primeau odinioară de la Moscova.

Simion i-a îndemnat pe românii aflați în carantină să iasă din case

„Nu pentru asta au murit românii, nu pentru asta – ca să fie arestaţi la domiciliu 115.000 de fraţi de-ai noştri care sunt perfect sănătoşi şi care au teste că sunt sănătoşi. Sunt închişi şi arestaţi.
Staţi liniştiţi, dragi români, puteţi să ieşiţi liber să vă luaţi în braţe rudele, prietenii, pentru că niciun sistem represiv din lumea asta nu vă poate închide la domiciliu, mai ales 115.000 de oameni.
Ieşiţi, colindaţi, bucuraţi-vă unii de alții şi luptaţi pentru libertate. Vom muri şi vom fi liberi, ducem lupta generaţiei din 1989 până la capăt, eroii noştri nu mor niciodată şi libertatea este sfântă”, a susținut deputatul.

După ce Simion și-a încheiat discursul, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a replicat că ar vrea ca în Parlament să li se spună românilor că trebuie respectate legile în vigoare:

„Aş vrea ca în Parlamentul României, totuşi, să le spunem românilor că trebuie să respecte legile în vigoare, nu să le încalce, pentru că suntem în Parlamentul României, nu să instigăm să încalce legile României”.

Peste 100.000 de persoane sunt în prezent carantinate și verificate de structurile MAI și se estimează că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane, a precizat joi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. El le-a cerut prefecților să se pregătească de valul 5 care, potrivit specialiștilor, va veni în maxim 3 săptămâni și va avea un impact mai mare decât valul 4.