Info Actual > Politică > Video. Ludovic Orban știe de ce alianţele de dreapta nu funcţionează: „Dracul şi-a băgat coada”
Politică

Video. Ludovic Orban știe de ce alianţele de dreapta nu funcţionează: „Dracul şi-a băgat coada”

Video. Ludovic Orban știe de ce alianţele de dreapta nu funcţionează: „Dracul şi-a băgat coada”

Ludovic Orban, președintele PNL, a explicat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, de ce alianţele de dreapta nu funcţionează şi apar disensiuni. El a fost întrebat de ce dreapta politică nu reuşeşte să rămână unită.

„Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii. Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-şi menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula şi pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba”, a răspuns Orban.

Ludovic Orban, despre guvernare

„În timp ce formaţiunile de dreapta au trebuit să facă alianţe destul de dificile în momentul în care au ajuns la guvernare, de regulă avatarurile Partidului Comunist au guvernat din poziţie dominantă”, a spus politicianul.

„Acum hai să ne uităm la actorii de dreapta. După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, şi aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e aşa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul. Singura forţă de dreapta e PNL. Celelalte forţe, indiferent dacă ele se revendică sau nu, nu au identitate clară de dreapta, cu valori liberale, conservatoare, creştine şi aşa mai departe. Noi suntem dreapta românească”, a detaliat Ludovic Orban.

Când a fost întrebat de jurnalişti cine este dracul care îşi bagă coada în guvernarea românească de dreapta, liderul PNL a replicat, scurt:

„Stânga”