Diverse

Viol în mediul virtual al lui Zuckerberg, reclamat de victimă. Să vedem cum se vor administra probele adunate din Metavers

Viol în mediul virtual al lui Zuckerberg, reclamat de victimă. Să vedem cum se vor administra probele adunate din Metavers

Și când credeam că le-am văzut și auzit pe toate, ne dăm seama că nu, încă nu, pentru că viitorul este imprevizibil. Aceasta o demonstrează și întâmplarea ”întâmplătoare” din povestea redată, în continuare.

Viol în mediul virtual al lui Zuckerberg, reclamat de victimă. Să vedem cum se vor administra probele adunate din Metavers

O cercetătoare afirmă că a fost violată în Metaversul companiei lui Mark Zuckerberg , la o oră după ce a intrat în spațiul virtual pentru a studia comportamentul utilizatorilor săi, relatează Business Insider.

Incidentul a fost reclamat prin intermediul unui raport publicat pe 24 mai a.c., de către SumOfUs, un ONG din Statele Unite, al cărui scop declarat este limitarea influenței marilor corporații internaționale.

Și iată cum a început povestea. Mai mulți utilizatori ai Metaversului Horizon World, creat de Meta/Facebook, au invitat-o pe cercetătoare la o petrecere privată, în spațiul virtual. După ce a intrat, utilizatorii din aceeași cameră au rugat-o apoi să dezactiveze o setare care împiedică celelalte avataruri să se apropie la mai mult de un metru de avatarul cercetătoarei.

Într-o înregistrare video publicată de cei de la SumOfUs și care poate fi văzută AICI, un avatar de sex masculin se apropie foarte mult de cercetătoare, în timp ce un altul din apropiere privește, ambii utilizatori făcând comentarii licențioase. Dar aici a fost începutul, pentru că, ulterior, ea fost dusă în altă încăpere și acolo s-a întâmplat ceea ce acuză aceasta astăzi. „A fost condusă într-o cameră privată unde a fost violată de un utilizator”, potrivit SumOfUS.

Cercetătoarea supărată a mărturisit că, deși incidentul a avut loc într-un spațiu virtual, s-a simțit „dezorientată” de ceea ce s-a întâmplat și că a resimțit și în viața reală faptul că a fost atinsă în Metavers, deoarece controlerul său ”a început să vibreze în momentele respective”.

Meta nu a dorit să comenteze incidentul. Cu toate acestea, într-un comunicat publicat în  The Daily Mail, metaverșii nu recomandă utilizatorilor să dezactiveze opțiunea care nu permite avatarurilor să se apropie la mai mult de un metru între ele, așa cum se recomandase inițial, chiar în regulamentul lor de funcționare.

O întrebare rămâne la final, cum vor fi administrate probele? Rămâne de văzut.

Foto: pixabay (deschidere)/hotnews (interior)