Actual Politică

Viorel Cataramă se întoarce în PNL în urma unor discuţii cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi Rareş Bogdan

Viorel Cataramă se întoarce în PNL în urma unor discuţii cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă şi Rareş Bogdan

Viorel Cataramă revine pe prima scenă a politicii odată cu reînscrierea în PNL, pe care a anunțat-o în premieră în podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu de luni. Omul de afaceri a devoalat și alte informații incendiare din culisele politicii, inclusiv o propunere primită de la fostul președinte Traian Băsescu.

Viorel Cataramă se întoarce în PNL în urma unor discuţii cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi Rareş Bogdan

Invitaţia de a reveni în rândul liberalilor a venit cu ceva timp în urmă de la Florin Cîţu. A stat, a analizat. S-a consultat apoi cu Nicolae Ciucă şi Rareş Bogdan. Apoi a decis: a revenit în rândul liberalilor, a revenit în locul de unde a fost exclus în urmă cu 12 ani.

În 2010 la propunerea preşedintelui de atunci, Crin Antonescu, Cataramă a fost exclus pentru „ştirbirea imaginii partidului” şi „lezarea intereselor şi imaginii partidului”.

Viorel Cataramă a fost la un pas să devină chiar preşedintele PMP

Invitat în cadrul emisiunii EVZ Play de luni, 6 iunie, moderată de jurnaliștii Robert Turcescu și Dan Andronic, omul de afaceri Viorel Cataramă a oferit mai multe informații de culise din perioada când s-a retras din politică. Astfel, una dintre propunerile inedite pe care le-a primit a fost din partea fondatorului PMP, fostul președinte Traian Băsescu.

Chestionat de Robert Turcescu, el însuși fost parlamentar PMP, dacă nu cumva fostul președinte i-a făcut propunerea de a prelua șefia partidului într-un moment de mare criză al formațiunii politice, omul de afaceri a confirmat. Însă, potrivit mărturiei sale, înțelegerea nu s-a mai finalizat, Viorel Cataramă aducând detalii despre circumstanțele în care propunerea lui Băsescu a picat.

„PMP are deocamdată o problemă la nivel de conducere. Discuția a avut loc la un restaurant în Herăstrău. După, a apărut un articol într-un tabloid. Senzația mea e că dl. Băsescu a crezut că eu am aranjat acel articol. Habar nu am avut”, a explicat politicianul.

„PMP traversa la momentul ăla o criză de leadership major”, a completat Turcescu.

Cataramă: În venele mele curge sânge de liberal de dreapta

Omul de afaceri a anunțat, în aceeași intervenție, că se va întoarce în Partidul Național Liberal. Acesta recunoaște că Florin Cîțu i-a făcut invitația, iar restul negocierii a fost discutat cu premierul Nicolae Ciucă și cu Rareș Bogdan.

Astfel, PNL cu aportul lui Viorel Cataramă va duce o politică de coagulare a forțelor de dreapta – PNL, PMP si ALDE. În viziunea liberalului, România nu are la acest moment o dreaptă autentică.