Actual

Viorica Dăncilă a cântat pe străzile din Brașov, Sibiu şi Cluj „Să fie pace pe Pământ, să fie pâine pe masă”

Viorica Dăncilă a cântat pe străzile  din Brașov, Sibiu şi Cluj „Să fie pace pe Pământ, să fie pâine pe masă”
FOTO: BZI.RO

Fostul premier Viorica Dăncilă, proaspăt aleasă președinte al partidului NOI, organizează în această perioadă mai multe plimbări prin oraşele ţării. Primele oraşe vizitate de Dăncilă au fost Brașov, Sibiu şi Cluj.

Viorica Dăncilă a cântat pe străzile  din Brașov, Sibiu şi Cluj „Să fie pace pe Pământ, să fie pâine pe masă”

Dăncilă a fost duminică la Brașov, unde a chemat lumea în stradă „să milităm pentru pace”. Coloana formată din câteva zeci de persoane a cântat: „Să fie pace în lume/ Să fie pace pe Pământ/ Să fie pâine pe masă / Și toți ai casei acasă/ Să vină o blândă lumină și nu rachete-n grădină, doar vești frumoase să vină.”

Oamenii au purtat și pancarte pe care scria: „Pacea garantează viitorul omenirii” sau „Copiii lumii doresc pacea”. Potrivit presei locale din Brașov, la „Marșul Păcii” au participat aproximativ 50 de persoane. Anterior, Viorica Dăncilă a organizat astfel de plimbări și la Cluj sau Sibiu.

Alături de Viorica Dăncilă, în primul rând, s-a aflat și fosta consilieră locală Gabriela Urse, trecută pe la mai multe partide, cum ar fi PDL, PPDD, PNL sau PSD, una dintre apropiatele fostului premier Dăncilă.

Fostul premier a mai organizat astfel de marșuri și în alte orașe, cel mai recent în Sibiu. Întrunirile sunt ocazii de a mai uni adepții NOI, o formațiune politică nou înființată, precum și de a atrage noi „cadre de nădejde”.

Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al Partidului NOI

La începutul lunii aprilie, Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Partidului „Naţiune Oameni Împreună” și a declarat că nu este momentul ca membri ai PSD să se alăture acestei formaţiuni, motivând că „modul în care social-democraţii conduc România în acest moment” nu este „benefic” pentru ţară. Mai mult decât atât, aceasta a făcut precizarea că partidul pe care îl va conduce intenționează să candideze la toate alegerile următoare.

Vom candida la toate alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare, prezidenţiale – şi cred eu că vom avea un scor destul de bun. Voi candida pe una dintre liste, e prematur să vă spun pe ce liste voi candida. Noi ne propunem să câştigăm, să maximizăm rezultatul pe care îl vom obţine şi atunci vom decide, în funcţie de modul în care suntem apreciaţi de români, de rezultatele pe care le avem în sondaje, atunci vom hotărî pe ce liste voi candida eu. Este un partid de tineri, de specialişti, de oameni noi în politică. Partidul „Naţiune Oameni Împreună” va fi un partid important pe scena românească”, a arătat Dăncilă.