Actual

Vizita secretă de la miezul nopţii din Arestul Poliției Capitalei. Cine i-a vizitat pe frații Andrew și Tristan Tate

Vizita secretă de la miezul nopţii din Arestul Poliției Capitalei. Cine i-a vizitat pe frații Andrew și Tristan Tate
FOTO: evenimentul zilei

La nici două zile de la arestul fraților Andrew și Tristan Tate apar informaţii despre o vizită a unui personaj în Arestul Central al Poliției Capitalei. Cei trei au avut o discuție privată, care s-a întins mult după miezul nopții. Surse judiciare ne-au dezvăluit că ar fi vorba de un reprezentant al Ambasada Marii Britanii. Fraţii Tate au cetățenie atât britanică, cât şi americană.

Vizita secretă de la miezul nopţii din Arestul Poliției Capitalei. Cine i-a vizitat pe frații Andrew și Tristan Tate

La scurt timp după reținere, la Arestul Central s-a primit o solicitare din partea unei reprezentanțe diplomatice, prin care s-ar fi cerut o întrevedere urgentă cu Andrew și Tristan Tate, au.

Solicitarea a fost aprobată, iar după miezul nopții, frații Tate au fost vizitați de un bărbat cu imunitate diplomatică. Sursele citate au precizat că cei trei ar fi avut o discuție privată, care s-a terminat abia în jurul orei 01:30.

Frații Andrew și Tristan Tate s-au prevalat la dreptul la tăcere

Vizita a fost posibilă ca urmare a unei convenții internaționale prin care, dacă un cetățean este arestat într-un stat străin, personalul reprezentanței diplomatice a statului din care face parte trebuie să-i acorde consultanță.

În acest sens, personalul diplomatic trebuie să-i comunice, în principal, drepturile pe care le are și să-i recomande un avocat, acolo unde este cazul.

Sursele citate cu precizat că Andrew și Tristan Tate nu au formulat nicio solicitare după momentul încarcerării, iar în ce privește drepturile pe care le au, s-au prevalat de dreptul la tăcere și au refuzat să răspundă la întrebările puse de anchetatori.

Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți, joi, de procurorii DIICOT, împreună cu două tinere românce, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Ieri, Tribunalul București a decis ca toți patru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile

Vineri, Tribunalul București a decis ca toți patru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Avocatul fraților Tate a confirmat că s-au emis mandate de arestare pentru aceștia și a anunțat că decizia va fi contestată la Curtea de Apel București.

Aceștia sunt acuzați că, împreună cu cele două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

Anchetatorii au arătat că au fost identificate, până acum, șase victime, toate recrutate prin metoda loverboy.

„Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, a anunțat DIICOT.