Actual

Vladimir Putin a făcut anunțul! Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Vladimir Putin a făcut anunțul! Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19.

În plină pandemie de coronavirus, Rusia se laudă cu apariția primului vaccin împotriva COVID-19. Cel care a făcut anunțul neașteptat este chiar președintele Rusiei. Vladimir Putin a anunțat marți dimineața, pe 11 august, că vaccinul oferă o „imunitate durabilă”.

„În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin contra noului coronavirus a fost înregistrat.(…) Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”, a declarat Putin, la o întâlnire cu membrii guvernului, conform Antena 1.

Mai mult de atât, Putin a mai spus că una dintre cele două fiice ale sale a fost deja vaccinată. Președintele Rusiei a adăugat că vaccinul anti-COVID-19 a trecut cu succes de toate testele necesare. Acesta speră că Rusia va începe în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.

Alexandru Rafila: Vaccinul anti-Covid 19 va veni în tranşe. Este ...

Mikhail Murashko, ministrul rus al Sănătăţii, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul Gamalei de epidemiologie şi de microbiologie, unde a fost realizat, precum şi de societatea Binnopharm.

Asociaţia organizaţiilor de cercetare clinică, care cuprinde companii farmaceutice şi structuri de cerecetare, a transmis, marţ,i că are rezerve în privinţa acestui vaccin care nu a fost suficient testat, potrivit site-ului Meduza. Această organizaţie i-ar fi cerut Ministerului rus al Sănătăţii să amâne înregistrarea vaccinului împotriva COVID-19, din cauza lipsei de teste. Cererea a fost ignorată de Ministerul Sănătăţii.