Actual International

Vladimir Putin, cu nervii în pioneze. Nu mai vrea să-și vadă generalii

Vladimir Putin, cu nervii în pioneze. Nu mai vrea să-și vadă generalii

După ce armata din regiunea Harkov a avut parte de cea mai mare înfrângere de când a început războiul cu Ucraina, Vladimir Putin s-a enervat îngrozitor. Potrivit informațiilor oferite de The Moscow Times, citat de onet.pl, acesta nu mai vrea să se întâlnească cu generalii. Liderul de la Kremlin e distrus, pentru că până acum a schimbat comanda armatei sale de două ori.

Armata rusă se retrage

În doar o săptămână, Ucraina a reușit să-i facă zilele fripte lui Vladimir Putin, după ce a recâștigat 3.000 de kilometri pătrați, a anunțat duminică șeful armatei ucrainene, Valeri Zalujni. Puși în această situație la care nu se așteptau, soldații ruși au părăsit teritoriul, după aproximativ trei luni.

Ministerul rus al Apărării a decis retragerea trupelor, însă l-a supărat pe Putin, care a amânat orice întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării, dar și cu cei ai industriei de apărare, a declarat purtătorul său de cuvânt , Dmitri Peskov.

„Pe măsură ce operațiunea militară specială se dezvoltă (autoritățile ruse de la începutul atacului asupra Ucrainei refuză să-și numească acțiunile ”război” și vorbesc despre desfășurarea unei „operațiuni speciale”), se acumulează unele experiențe care trebuie discutate”, a explicat acesta.

Referendumurile privind anexarea teritoriilor ocupate de Ucraina au fost din nou amânate

Este un adevărat șoc pentru Vladimir Putin, întrucât au fost din nou amânate, pe o perioadă nedeterminată, referendumurile privind anexarea teritoriile ocupate de Ucraina, susține publicația ”Meduza”, citând surse apropiate administrației prezidențiale. Acestea au fost pentru început programate pentru luna mai, apoi amânate pentru septembrie și ulterior pentru octombrie.

Colaps total

„Este un colaps total… Probabil au fost staționate acolo mai multe trupe decât oriunde altundeva, în legătură cu bătălia din Donbas, iar acum se pare că nu mai pot rezista acolo”, a declarat Phillips O’Brien, profesor de studii strategice la Universitatea St Andrews din Scoția.

Acesta e de părere că în urma contraatacului, ucrainienii au în acest moment „propriile lor probleme logistice: vor trebui să aprovizioneze toate unitățile acum împrăștiate pe teritoriul ocupat de ofensiva din zona Harkov. Dar rușii vor avea probleme în stabilizarea liniei frontului”.

Sursă foto: hotnews