Actual International

Președintele rus Putin a creat un nou post pentru fostul premier Dmitri Medvedev

Președintele rus Putin a creat un nou post pentru fostul premier Dmitri Medvedev
Infoacrtual/arhiva

Începând de luni, 26 decembrie 2022, președintele rus Putin a creat un nou post pentru fostul premier Dmitri Medvedev. Care este rolul suplimentar al lui Medvedev, în cele ce urmează.

Președintele rus Putin a creat un nou post pentru fostul premier Dmitri Medvedev

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a numit pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, în funcția de prim-adjunct al Comisiei militaro-industriale a țării.

Președintele rus Putin a introdus postul de prim-vicepreședinte al Comisiei militar-industriale a Rusiei, care va fi ocupat de fostul prim-ministru și fost președinte rus, Dmitri Medvedev.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui decret emis luni, 26 decembrie 2022.

Potrivit documentului, prim-vicepreședintele comisiei are dreptul de a crea consilii și grupuri de lucru care se vor ocupa de activitățile comisiei militaro-industriale.

De asemenea, în decret se mai precizează că șeful Serviciului Federal Antimonopol, Igor Artemyev, a fost exclus din rândul membrilor comisiei. Poziția sa va fi ocupată de șeful Ministerului pentru Situații de Urgență, Alexander Kurenkov.

La sfârșitul lunii trecute, fostul președinte rus Medvedev a creat controverse declarând că Kievul este ”pur și simplu un oraș rusesc.”

Ce a scris Medvedev pe canalul său Telegram despre arme

Fostul preşedinte rus şi actual număr doi al Consiliului de securitate Dmitri Medvedev, la începutul lunii decembrie, a afirmat că Moscova fabrică „mijloacele de distrugere cele mai puternice” bazate pe „noi principii”, ameninţând să se folosească de ele contra Occidentului.

„Duşmanul nostru nu este înrădăcinat numai în Guvernul de la Kiev. El se află şi în Europa, în America de Nord, în Japonia, în Australia, în Noua Zeelandă şi în alte locuri şi a jurat credinţă naziştilor vremurilor noastre”, a scris Medvedev. „Iată de ce noi ne intensificăm producţia mijloacelor de distrugere celor mai puternice, inclusiv a celor bazate pe noi principii”, a concluzionat apropiatul lui Putin într-un mesaj publicat pe contul personal de Telegram.