Actual International

Vladimir Putin, răspuns pentru Iohannis și liderii europeni, care acuză că inflația uriașă a fost provocată de Rusia

Vladimir Putin

Vladimir Putin nu a stat prea mult pe gânduri şi a reacționat după declarația făcută de președintele Klaus Iohannis. Președintele României afirmase că toate scumpirile pe care le resimțim, faptul că ne împrumutăm mai scump din cauza inflației crescute, arată că este un singur vinovat: Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

Vladimir Putin, răspuns pentru Iohannis și liderii europeni, care acuză că inflația uriașă a fost provocată de Rusia

Liderul de la Moscova a venit cu un răspuns pentru acuzațiile care i-au fost adresate de către Klaus Iohannis și liderii europeni. Liderul rus spune că nu el este de vină pentru inflația uriașă din Europa și pentru scumpirile uriașe.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în urmă cu trei zile, despre inflație și prețul la energie, spunând că singurii vinovați sunt Rusia și Vladimir Putin. Impactul războiului dus de Rusia în Ucraina a afectat multe sectoare ale vieții, în general, iar economia este unul dintre ele. În acest context, președintele rus i-a răspuns astăzi lui Klaus Iohannis.

Vladimir Putin n-a rămas dator şi a răspuns acuzațiilor care i-au fost adresate de către Klaus Iohannis și liderii europeni, spunând că nu el este de vină pentru inflația uriașă din Europa și pentru scumpirile uriașe.

Totul a plecat de la declarația lui Klaus Iohannis în care a spus că toate aceste scumpiri pe care le vedem în România au o singură cauză: războiul pornit în Ucraina de Vladimir Putin:

„Vă transmit dumneavoastră că concluzia pe care ați tras-o nu e cea mai bună. Ne împrumutăm mai scump din cauza inflației crescute, inflație influențată de prețul la energie. Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă. Guvernul caută să diminueze acest impact. Nu suntem singurii care ne împrumutăm mai scump. Nu se așteaptă nimeni ca acum când inflația e 13% să ne împrumutăm la aceleași sume ca anul trecut. Toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei”, a spus Klaus Iohannis.

Vladimir Putin a răspuns acuzațiilor făcute de președintele Iohannis, spunând că oamenii care știu să citească pot înțelege, „de fapt, ce se întâmplă”

”În ultima vreme, foarte des aud despre așa numita… să mă scuzați, nu îmi place să mă menționez, mai ales la un astfel de eveniment, dar nu pot să tac. Toți auzim despre așa numita ”inflația Putinului” din Vest. Eu mereu când văd asta mă gândesc: cine e ținta prostiei date, pentru cei care nu știu să citească și să scrie și atât? Oamenii care pot să citească înțeleg de fapt ce se întâmplă. Rusia, cu evenimentele de eliberare a Donbasului, nu e de vină, nu are absolut nicio treabă. Prețurile de azi care cresc, inflația, problemele cu alimentele și combustibilul sunt rezultatele greșelilor sistemului politico-economic al Statelor Unite și al Europei”, a declarat Vladimir Putin.