Actual

Voiculescu, profund dezamăgit de Rafila: Am fost cel care l-a numit, dacă nu mă înşel

Voiculescu, profund dezamăgit de Rafila: Am fost cel care l-a numit, dacă nu mă înşel

Voiculescu, profund dezamăgit de Rafila. Fostul ministru al Sănătății a transmis că profesorul Alexandru Rafila este una dintre marile dezamăgiri pentru el.

Vlad Voiculescu a reacţionat în contextul în care Alexandru Rafila l-a acuzat că a scăzut bugetul cu 65% pentru secţiile de Terapie Intensivă.

„Domnul profesor Rafila este una dintre marile dezamăgiri pentru mine. Nu ne cunoaştem de ieri, de astăzi. Am fost cel care l-a numit, dacă nu mă înşel, în 2016, ca reprezentant… Avem un buget al Ministerului Sănătăţii care a fost împărţit în secţiile pentru toate spitalele din ţară, nu vorbim de o micşorare de 65%. Este aberant! Vorbim despre un buget care va fi suplimentat pe parcursul anului, ca în fiecare an. Dacă veţi compara cu anul trecut, veţi vedea că cifrele sunt apropiate”, a spus Vlad Voiculescu.

Atac la adresa lui Nelu Tătaru

Printre multitudinea de acuzații dure la adresa premierului Cîțu, sub lupa lui Vlad Voiculescu a intrat și Nelu Tătaru.

„Am preluat Ministerul Sănătăţii în colaps şi îmi măsor bine cuvintele şi se vorbeşte mult despre imaginea unui ministru sau a altuia, despre capabilităţile de comunicare. Sunt foarte importante pentru că vrem să transmite mesaje potrivite către oameni, vrem să transmitem adevărul către oameni, dar în acelaşi timp instituţii nu se construiesc doar prin imaginea cuiva. Nu se construiesc doar prin comunicare. Instituţiile se construiesc cu echipe, aducând oameni buni, instituţiile se construiesc cu timp, cu aşezare. Altfel, în urma noastră nu rămâne nimic. Problema statului român în sănătate şi în orice alt domeniu în continuare rămâne capacitatea extrem de limitată a instituţiilor sale”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Decizia de zilele trecute a fost una șocantă

„La nivel personal și profesional, o să am nevoie de câteva zile să-mi așez propria viață. Decizia de zilele trecute a fost una șocantă. Mi-am aranjat lucrurile în viață, în așa fel încât să servesc din poziția de Ministru al Sănătății pentru mult timp, ca să pot să fac lucrurile pe care nu am reușit să le duc la bun sfârșit în 2015. Nu vă pot spune cât de mult regret (…) Dincolo de părerea mea de rău sau de dezamăgire, o să găsesc drumul și drumul acesta va merge în direcția aceasta a reparării a ceea ce poate fi reparat pentru sănătatea oamenilor!”, a spus Vlad Voiculescu.