Actual

Vom da mai mulți bani pe țigări! Se scumpesc de la 1 aprilie

tigari (sursă foto: impact.ro)
sursa foto: arhiva companiei

Prețul unui pachet de țigări va înregistra o creștere semnificativă în urma publicării unui ordin al Ministerului Finanțelor în Monitorul Oficial. Potrivit noilor reglementări, acciza specifică la țigarete va cunoaște o creștere progresivă, afectând direct consumatorii de tutun.

Începând cu data de 1 aprilie 2024, acciza specifică în lei per 1.000 de țigarete va fi majorată. Acest  lucru va aduce cu sine o creștere de câțiva lei. Astfel, tariful stabilit este de 672,92 lei per 1.000 de țigarete, potrivit calculelor anuale.

Previziunile indică că această tendință de creștere a accizei va continua și în anii următori. Astfel, pentru anul 2025, se prognozează o acciză de 687,97 lei pentru 1.000 de țigări. Mai mult, în 2026, valoarea accizei se va situa la 718,97 lei per 1.000 de țigarete.

Aceste ajustări ale accizei specifice vor avea un impact direct asupra buzunarelor fumătorilor, accentuând scumpirile în lanț și generând preocupări cu privire la costurile tot mai ridicate ale obiceiului de a fuma, scrie RTV.