Actual

Vom primi facturi mai mici! Anunțul lui Sebastian Burduja

Facturi întreținere Sursa foto Adevarul
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul Energiei a dezvăluit  momentul în care consumatorii vor beneficia de facturi mai mici. Tarifele la gaze naturale și energie electrică urmează să fie ajustate în viitorul apropiat. Acest lucru se întâmplă în urma adoptării unei ordonanțe care a fost deja supusă transparenței decizionale în acest sens.

„Avem în avizare interministerială o optimizare a Ordonanței 27, schema de compensare-plafonare. Nu se modifică plafoanele acelea maximale la clientul final, la românul de acasă și la companiile românești. Se modifică plafoanele aplicabile producătorilor. Asta înseamnă că furnizorii vor avea acces la energie electrică și gaze mai ieftine și apoi le vor putea vinde către populație sub plafon, în regim de competiție.

Și ne așteptăm ca, în următoarele luni, pe măsură ce aceste scăderi se reflectă în costul de achiziție al furnizorului, să vedem și facturi mai mici la români și la companiile românești. Ăsta este obiectivul nostru (…) Probabil mai degrabă în iunie (n.r. vor primi românii facturi mai mici).”, a precizat, Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN.