Actual

Vremea de Florii. ANM atenționează: frig şi ninsori în România. Urmează Paștele…

Vremea de Florii. ANM atenționează: frig şi ninsori în România. Urmează Paștele…

Specialiştii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au comunicat azi de ce vreme vom avea parte de Florii. Iar dacă se va confirma zicerea tradițională că de Paște vremea va fi ca cea de Florii…

Meteorologii atrag atenţia că vremea se răceşte semnificativ în toată ţara. Revin chiar şi ninsorile în anumite zone, iar diferenţa de temperatură de la o zi la alta poate depăşi chiar şi 15 grade Celsius, spre exemplu în Bucureşti.

Vremea de Florii. Frig în Capitală de sâmbătă până duminică

Temperaturile scad cu peste 15 grade de la o zi la alta, potrivit prognozei speciale pentru București, transmisă de meteorologii ANM.

Sâmbătă, de ziua Floriilor, vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări din orele serii și pe parcursul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de 40 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 22 – 24 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Duminică, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade Celsius, iar cea minimă de 3 – 4 grade.

Temperaturi scăzute, ploi în toate regiunile şi  ninsori în zona de munte

Informarea meteorologică pentru toată țara este valabilă de sâmbătă, de la ora 12.00, până luni la ora 10:00, se specifică în comunicatul ANM transmis de Mediafax.

În acest interval, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h, iar izolat peste 60 km/h, transmite ANM.

Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15 – 20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65 – 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.