Info Actual

Info Actual > Politică > Weekend de foc în cea ce priveşte pandemia de SARS-CoV-2
Politică

Weekend de foc în cea ce priveşte pandemia de SARS-CoV-2

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că vine un weekend de foc în cea ce priveşte pandemia de SARS-CoV-2. Ministrul Sănătății atrage atenția că în zilele de 1 mai, 2, 3,  trebuie gestionate foarte bine restricțiile impuse prin ordonanțele militare, pentru a limita apariția unor noi focare.

Prezent la Botoșani, ministrul a reamintit că relaxarea măsurilor după 15 mai depinde de atitudinea pe care populația o va avea în această perioadă.

841 ”Este cam multă mișcare. Vine 1 mai, 2 şi 3, este un weekend de foc, care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfășurare în acest moment. Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare la perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condițiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniștite, preconizam 10-12.000, în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 și 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca și migrare populațională. Dacă avem o liniște pe 1, 2 și 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de decese și o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în Terapie Intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai la nişte măsuri.” a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost azi și la Suceava, unde a participat la retragerea managementului militar de la Spitalul Județean de Urgență și instalarea unei noi conduceri civile.