Actual Diverse

Zeci de copii ucraineni au fost răpiți și transportați de ruși într-o coloană de autovehicule cu lansatoare de rachete 

Zeci de copii ucraineni au fost răpiți și transportați de ruși într-o coloană de autovehicule cu lansatoare de rachete 
stirileprotv.ro

Zeci de copii au răpit soldații ruși de la un orfelinat din Herson și i-au folosit ca scuturi umane. Pastorul care a avut grijă de ei a dat declarații cutremurătoare.

Zeci de copii ucraineni au fost răpiți și transportați de ruși într-o coloană de autovehicule cu lansatoare de rachete

În momentul în care rușii s-au retras, aceștia au răpit 46 de copii de la un orfelinat, a anunțat un pastor din orașul ucrainean Herson.

Momentele de groază au fost povestite de către pastor unui jurnalist al postului american de știri Newsy, Jason Bellini.

Copiii orfani au fost îngrijiți de pastorul Fedir Kozninec

Timp de șapte luni, pastorul a adăpostit copiii orfani într-o sală aflată în subsolul Bisericii Baptiste Calvari din Herson. La momentul, acolo sunt doar saltele goale și multe perne. Iar, potrivit declarației pastorului din Herson, micuții aveau vârste cuprinse între patru luni și patru ani.

De la începutul războiului Rusia-Ucraina, Herson a fost primul oraș important care a căzut în mâinile invadatorilor, iar orfelinatul a fost foarte aproape de luptele dintre ruși și ucraineni.

În acest context, Fedir Kozninec, pastorul bisericii din herson a povestit pentru Newsy următoarele: ”Au fost bătălii, explozii, elicoptere și avioane zburând deasupra noastră”.

Pastorul Fedir Kozninec/ FOTO ziare.com

Copiii au fost ascunși în subsolul bisericii

Tot potrivit lui Fedir Kozninec, și mai terifiant decât atât, a fost momentul în care rușii au început să vâneze copii. Acesta a fost și motivul pentru care a decis să-i ascundă în subsolul bisericii.

Condițiile erau dure, dar locul era îngrijit. Luni întregi, copiii au fost protejați, până când rușii au venit după ei. Mai întâi i-au forțat să se întoarcă la orfelinat, apoi i-au răpit.

Până acum, rușii au răpit peste opt mii de copii ucraineni

”Rușii au fost atacați cu înverșunare de armata Ucrainei. Așa că au adunat copiii în autobuze și i-au pus într-o coloană de autovehicule cu lansatoare de rachete gradate, folosindu-i ca scuturi umane”, a mai declarat Kozninec.

Guvernatorul regiunii Herson a transmis că rușii au dus copiii răpiți în Crimeea, iar numărul lor, de la începutul războiului, se ridică la peste opt mii, citează ziare.com.