International

Vladimir Putin a mers mult prea departe. Copiii ucraineni au fost transformați în carne de tun

Vladimir Putin a mers mult prea departe. Copiii ucraineni au fost transformați în carne de tun

Potrivit informațiilor oferite de ambasadorul SUA la OSCE, Michael Carpenter, citat de Kyiv Independent, Rusia e acuzată că ar fi răpit în ultima lună 2000 de copii din Ucraina.

E vorba de adolescenți care au fost luați din teritoriile ocupate și înrolați cu forța.  “Forțele militare ruse au strămutat în mod ilegal mii de civili ucraineni pe care i-au trimis în Rusia, ceea ce constituie o încălcare a Convenției de la Geneva, a spus Carpenter.

De altfel, din decembrie anul trecut și până în acest moment, autoritățile ucrainene susțin că au fost mutați cu forța din țara lor în Rusia peste 13.000 de copii.

Rușii fac liste cu adolescenții ce urmează a fi înrolați

Centrul de Reziliență al armatei ucraniene susține că armata lui Vladimir Putin a ajuns chiar să facă liste cu adolescenții care pot fi mobilizați în armată și care urmează să împlinească vârsta de încorporare anul acesta.

Pe de altă parte și copiii care s-au născut în perioada 2005-2006 aflați și se află pe teritoriile din Lugansk și Donețk aflate sub controlul Moscovei, sunt obligați să se înregistreze pentru a intra în serviciul militar obligatoriu.

O încălcare a legilor războiului

„Această planificare care are ca scop transformarea copiilor ucraineni în carne de tun pentru războiul Rusiei este pur și simplu răul în stare pură. În plus, faptul că Rusia înrolează cetățeni ucraineni din zone ocupate reprezintă în același timp și o încălcare a legilor războiului”, a spus oficialul american.

Unde se distrează copiii liderilor ruși

La polul opus se situează copiii unor oficiali ruși sancționați de Occident, ofițeri de securitate și parlamentari. Moștenitorii acestora se plimbă prin toată lumea, spune publicația rusească The Insider, din Dubai în Maldive, din Bali în Seychelles.

În condițiile în care soldații ruși spun pe rețelele sociale că nu au nici măcar echipamentele de război de care au nevoie. Fiica lui Narîșkin, de exemplu, directorul Serviciul de Informații Externe, adoră să meargă în vacanțe în străinătate.

The Insider a descoperit pe contul prietenei acesteia, Victoria Kosolapova, fiica lui Alexei Kosolapov, un fost fotbalist celebru al echipei Lokomotiv Moscova fotografii cu cele două distrându-se în Grecia, Italia și alte țări.

De asemenea, potrivit Libertatea, chiar înainte de Revelion, fiica lui Narîșkin a fost la Bali alături de un prieten. Cei doi s-au cazat la un resort, unde pentru doar o singură noapte un client scoate din buzunar mai mult de 500 de dolari.

Ce face moștenitoare lui Șoigu

Nici fiica ministrului apărării rus nu o duce mai rău. De Anul Nou, Ksenia Shoigu a mers cu soțul, bloggerul Alexei Stoliarov în Dubai. Sursele spun că ar fi stat la celebrul Caesars Palace Dubai.

La fel de bine îi merge și fiului senatorului antiamerican Vladimir Djabarov, care se relaxează în SUA și Europa ori de câte ori are ocazia. Anul trecut, Dzhabarov jr și soția sa au fost văzuți în vacanță, în California, cei doi vizitând în special, San Francisco și Los Angeles.