Actual Politică

Zeci de userişti îşi vor căuta REPER-ul în perioada imediat următoarea, anunţă copreşedinte interimar Dragoş Pîslaru

Zeci de userişti îşi vor căuta REPER-ul în perioada imediat următoarea, anunţă copreşedinte interimar Dragoş Pîslaru
FOTO: CALEA EUROPEANA

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a declarat că se vor alătura şi parlamentari USR noului proiect politic REPER, anunţat în urmă cu câteva zile de Dacian Cioloş, alături de cinci eurodeputaţi. El a mai spus că un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul pentru noul proiect şi că sunt de ordinul zecilor cei care vor pleca din USR.  În prezent şi-au anunţat indenţia de a demisiona din USR deputații Lorant Sas, Andrei Lupu, Alin Prunean și senatorii Cosmin Poteraș și Ion Dragoș Popescu.

Zeci de userişti îşi vor căuta REPER-ul în perioada imediat următoarea, anunţă copreşedinte interimar Dragoş Pîslaru

”Ca să putem avea o candidatură sau alta noi construim acum ceva. Nu doar noi, cei cinci europarlamentari, se vor alătura şi  parlamentari până la congres”, a declarat Dragoş Pîslaru, copreşedinte interimar al REPER, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Eurodeputatul a menţionat că un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul pentru noul partid REPER.

”Veţi vedea în perioada următoare acest lucru, nu discutăm de doi, trei, discutăm de ordinul zecilor, asta este important de reţinut şi deja avem câteva mii de oameni care s-au înscris pe platforma noastră şi o mulţime de alţi oameni care şi-au anunţat intenţia, şi care se uită cât de serioasă este construcţia”, a menţionat Pîslaru.

Cererea de înfiinţare a partidului Reînnoim Proiectul European al României, cu denumira prescurtată REPER, a fost depusă şi înregistrată, joi, la Tribunalul Bucureşti. Dacian Cioloş este unul dintre membrii fondatori.

Cei cinci membri fondatori sunt europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş.

Potrivit actului constitutiv al REPER, conducerea interimară a formaţiunii politice va fi asigurată, până la primul congres, în copreşedinţie, de Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.

Dacă ne-am fi dorit confort sau asigurarea unor poziţii actuale sau viitoare ne era cel mai simplu să rămânem în USR şi să negociem

La rândul său, europarlamentarul Dragoş Tudorache, care a demisionat recent din USR pentru a înfiinţa noua formaţiune REPER, a afirmat că dacă şi-ar fi dorit confort sau asigurarea unor poziţii actuale sau viitoare le era cel mai simplu să rămână în USR şi să negocieze. El a menţionat că noua partid nu rupe nimic de la USR, iar USR are traseul său şi ar face bine să încerce să şi-l consolideze.

”Dacă ne-am fi dorit confort sau asigurarea unor poziţii actuale sau viitoare ne era cel mai simplu să rămânem în USR şi să negociem. Asta era ceea ce aşteptau colegii noştri”, a precizat Pîslaru. El a menţionat că cei care au părăsit USR, în loc să negocieze mandate sau să meargă la alt partid, au ales ce e greu în politică, şi anume să faci un proiect de la zero. ”Nu am umblat după avantaje şi confort. Este alegerea dumnealor cum doresc să se poziţioneze. Pentru noi nu este important să discutăm despre USR, noi vom vorbi despre REPER şi ce dorim să facem, cu cine”, a explicat el.

Despre acuzaţiile că, prin această ruptură, au îngropat dreapta, Dragoş Tudorache a precizat că ”potenţialul politic în această zonă centristă liberală este un potenţial mult mai mare decât reuşeşte în acest moment USR să capteze”.

”Deci noi nu rupem nimic de la USR, USR are traseul său, ar face bine să încerce să şi-l consolideze. Zona politică pe care noi o vom atinge este complementară. Dacă ne vom face treaba, vom face mai bine dreptei româneşti”, a spus el. Tudorache a menţionat că noua formaţiune vizează electoratul dezamăgit, care nu s-a mai activat politic în ultimii doi trei ani. „Avem o datorie să ajungem la ei, să încercăm să îi aducem din nou în zona de activism politic”, a precizat el.