Actual International

100 de milioane dolari va plăti firma Ernst & Young, găsită vinovată de fraudarea examenelor de contabilitate ale auditorilor

100 de milioane dolari va plăti firma Ernst & Young, găsită vinovată de fraudarea examenelor de contabilitate ale auditorilor

Au și ei problemele lor. Nu numai la noi au loc controale de evaziune fiscală sau alte anchete care vizează eludarea statului. Se întâmplă și la case mari, mai exact în Statele Unite.

100 de milioane dolari. Atât va plăti firma Ernst & Young, găsită vinovată de fraudarea examenelor de contabilitate ale auditorilor

Ernst & Young este o binecunoscută firmă de audit contabil din America. Mult timp a fost vizată într-un scandal de proporții, care acum a ajuns la capăt.

Firma de audit Ernst & Young va plăti 100 de milioane de dolari, pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din SUA, potrivit cărora auditorii săi au fraudat examenele de contabilitate pentru certificare publică (CPA) , răspunzând astfel inclusiv la acuzația că ar fi indus în eroare anchetatorii agenţiei, potrivit Reuters.

Punctul de vedere al firmei acuzate

Ernst & Young a recunoscut acuzaţiile care i-au fost aduse și a fost de acord să plătească ceea ce SEC a spus că este cea mai mare amendă aplicată vreodată  împotriva unui auditor.

EY recunoaşte constatările stabilite de SEC”, a declarat Brendan Mullin, directorul de relaţii cu mass-media al EY, adăugând că răspunsul companiei a fost ”minuţios, extins şi eficient”.

La EY, nimic nu este mai important decât integritatea şi etica noastră”.

EY a fost, de asemenea, de acord ”să ia ample măsuri de remediere pentru a rezolva problemele de etică ale companiei”, după cum transmite SEC.

Cum au decurs faptele

CPA este calificarea cheie pentru contabilii din Statele Unite. Autoritatea de reglementare de pe Wall Street a constatat că 49 de profesionişti ai EY „au obţinut sau au distribuit” chei de răspuns la examenele de licenţă CPA, în timp ce alţi sute au trişat pentru a finaliza componentele de formare profesională continuă referitoare la etica CPA.

Această acţiune implică încălcări ale încrederii de către supraveghetorii… însărcinaţi să auditeze multe dintre companiile publice ale naţiunii noastre. Este pur şi simplu revoltător faptul că tocmai profesioniştii responsabili de surprinderea înşelăciunii de către clienţi au înşelat la examenele de etică”, a declarat Gurbir Grewal, directorul de aplicare al SEC, într-un comunicat media.

Soluție, pentru viitor

SEC a decis ca EY să fie ajutați de către doi consultanţi independenţi, pentru remedierea deficienţelor găsite, pe parcursul derulării anchetei.

Unul va revizui politicile şi procedurile firmei referitoare la etică şi integritate. Celălalt, urmează să examineze comportamentul EY cu privire la eşecurile sale de dezvăluire, inclusiv dacă vreunul dintre angajaţi EY a contribuit la eşecul companiei, de a-şi corecta declaraţia înşelătoare”, a mai spus reprezentantul oficial al SEC. 

Pe principul orice greșeală se poate corecta, EY merge mai departe.

Foto: telegraphindia