Sănătate

17 medici au participat la transplantul de ficat al copilei de 5 ani, suspectă de „hepatită misterioasă”

17 medici au participat la transplantul de ficat al copilei de 5 ani, suspectă de „hepatită misterioasă”
instagram

In seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetita de 5 ani cu Boala Wilson si insuficienta hepatica, anunță Ministerul Sănătății.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie  din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflata sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. Dupa transplant starea fetitei este stabilă, ea ramanand sub supraveghere in sectia de terapie intensiva 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicala si de ingrijire a fost compusa din 17 specialisti de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Ministerul Sanatatii multumeste pentru colaborare si pentru reusita profesionala celor doua echipe medicale:

  • De la Institutul Clinic Fundeni

Prof.dr. Vladislav Brașoveanu – seful echipei chirurgicale

Dr.Dragos Zamfirescu

Dr.Ion Barbu

Dr. Alexandru Ristea

Dr. Florin Ichim

Dr. Razvan Lazea

Dr. Ovidiu Magdoiu

Dr. Stefan Andronic

Conf dr. Dana Tomescu – șeful echipei ATI

Conf.dr.Mihai Popescu

Dr.Alexandra Marcu

Dr.Mihai Simionescu

  • De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

Conf. Dr.Laura Balanescu

Dr. Dana Malureanu

Dr. Moga Andreea

Dr. Florin Rusu (ATI)

Dr. Alexandru Baetu (ATI)

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se afla in proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

Aceasta presupune indeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant in domeniile resurselor umane, bazei materiale si cele operationale. Colaborarea cu specialistii de la Institutul Clinic Fundeni este esentiala pentru incheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Balanescu a fost desemnata coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric.

Conf. dr. Laura Bălănescu

Ministerul Sanatatii va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea si functionarea cat mai rapida a acestui Centru, incat in cursul verii sa poata realiza primele transplanturi hepatice la copii din Romania, se anunță într-un comunicat emis de instituție.

Părinții fetiței sunt extrem de fericiți și abia așteaptă să ajungă cu ea acasă să o sărbătorească. Mâine micuța împlinește 5 ani, așa cu am anunțat în articolul anterior, pe care îl puteți citi aici – https://www.infoactual.ro/baiatul-salvator-o-fata-de-16-ani-a-primit-inima-celui-care-a-salvat-si-fetita-de-5-ani-cu-ficatul-afectat.html

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!