Actual International

17 morți și 90 de răniți, după ninsorile abundente din Japonia. Halucinant cum și-au găsit sfârșitul cei mai mulți dintre ei

17 morți și 90 de răniți, după ninsorile abundente din Japonia. Halucinant cum și-au găsit sfârșitul cei mai mulți dintre ei
japan-forward.com

Vremea rea face ravagii și în Japonia, după Statele Unite și Canada. 17 oameni au murit și alte 90 de persoane sunt rănite din cauza intemperiiilor naturii.

Ninsorile abundente din Japonia au provocat moartea a 17 persoane și rănirea altor 90 de oameni. Halucinant cum și-au găsit sfârșitul cei mai mulți dintre ei

Mai multe regiuni din Japonia afectate de ninsori abundente au dus la o creștere progresivă a numărului de morți până luni, 26 decembrie 2022, deoarece multe persoane au murit sau au fost rănite în timp ce își îndepărtau zăpada de pe acoperișuri, potrivit agențiilor de gestionare a incendiilor și dezastrelor.

Autoritățile municipale au cerut acum locuitorilor să fie precauți în timp ce îndepărtează zăpada de pe casele lor. De asemenea, oamenii au fost sfătuiți să nu lucreze singuri la înlăturarea zăpezii.

Ninsorile abundente din Japonia au provocat moartea a 17 persoane și rănirea altor peste 90. Potrivit unei declarații de luni a oficialilor de gestionare a dezastrelor din țara niponă, valul puternic de zăpadă căzut de săptămâna trecută a lăsat, de asemenea, sute de case fără electricitate.

Mai multe persoane aflate în vehiculele lor au rămas blocate pe șosele săptămâna trecută, ceea ce a dus la creșterea bilanțului victimelor la 11 morți până sâmbătă. În cele din urmă, bilanțul a continuat să crească și mai mult în weekendul de Crăciun, deoarece mai multe persoane au devenit victime ale ninsorilor abundente.

Potrivit reprezentanților Agenției japoneze de gestionare a incendiilor și dezastrelor, numărul persoanelor care au murit sau au fost rănite a crescut progresiv până luni, deoarece multe persoane au căzut de pe acoperișuri în timp ce îndepărtau zăpada. Alții au fost îngropați sub mormane groase de zăpadă care a căzut, de asemenea, de pe acoperișuri.

Agenția a relatat că o femeie în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă sub un morman de zăpadă. Potrivit acestora, moartea ei a fost cauzată după ce zăpada de pe un acoperiș a căzut peste ea, în orașul Nagai, la aproximativ 300 de kilometri de Tokyo.

Locuitorii din principala insulă din nordul Japoniei au suferit, de asemenea, pene majore de curent din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au lăsat peste 20.000 de locuințe fără electricitate în dimineața de Crăciun.

Electricitatea a fost ulterior restabilită în majoritatea zonelor, potrivit oficialilor japonezi. Serviciile de transport feroviar, precum și cele aeriene au fost, de asemenea, suspendate duminică, 25 decembrie, în nordul Japoniei, dar au fost restabilite între timp, scrie presa externă.

Conform cifrelor oficiale, multe părți din nord-estul Japoniei au primit de peste trei ori mai mult decât media de zăpadă din acest sezon.