Diverse International

Surpriza șocantă a migranților, făcută vicepreședintei SUA, Kamala Harris

Surpriza șocantă a migranților, făcută vicepreședintei SUA, Kamala Harris
captura video/ indiatvnews.com

Kamala Harris, Vicepreşedinta Statelor Unite ale Americii, s-a trezit în Ajunul Crăciunului cu autobuze cu migranţi în fața reședinței sale.

Trei autobuze cu migranți, în semn de protest

În Ajunul Crăciunului au fost depuse în faţa reşedinţei vicepreşedintei Kamala Harris trei autobuze cu migranţi.

Cele trei autobuze cu migranţi, închiriate de guvernul republican din Texas, au sosit sâmbătă, 24 decembrie 2022, respectiv în Ajunul Crăciunului, la Washington, dintre care cel puţin unul s-a oprit în faţa reşedinţei oficiale a vicepreşedintei SUA, Kamala Harris.

Drept mijloc de protest împotriva politicii de imigrare a lui Joe Biden, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, începând din aprilie 2022, a trimis zeci de autobuze pline cu migranţi în statele conduse de democraţi. Iar gestul său a fost  extrem de criticat de organizaţiile pentru drepturile omului.

O parte din persoane au coborât din autocare

În timpul acestui protest, au fost migranți care au coborât din autobuze, iar persoanele care au coborât au fost preluate rapid de organizaţii sociale, care de luni de zile îi ajută pe aceşti migranţi cu adăpost, îmbrăcăminte și hrană, cu mențiunea că unii au sosit la Washington îmbrăcaţi doar în tricouri, pe un viscol puternic care s-a abătut asupra SUA, în cel mai geros Crăciun din ultimele decenii.

În acest context, o voluntară care lucrează la o asociația pentru sprijinirea migranților a declarat:

  • „Comunitatea (Washington) DC a primit autobuzele din Texas oricând au venit, începând din aprilie. Ajunul Crăciunului și vremea rece nu fac excepție”.
  • „Suntem mereu aici, primind oameni cu brațele deschise”.

Proces câștigat în instanță

În cursul săptămânii trecute, mai multe state din ţară, guvernate de conservatori, inclusiv Texas, au câştigat în instanţă amânarea ridicării Titlului 42, o politică federală sanitară care permite deportarea expresă a persoanelor care trec graniţa neregulamentar fără a putea solicita azil.

Însă, această reglementare implementată de administraţia Donald Trump (2017-2021) şi utilizată şi de guvernul Biden urma să înceteze să fie folosită din data de 21 decembrie 2022 prin ordin judecătoresc, dar Curtea Supremă a îngheţat decizia.

Se precizează că în ultimele zile, mii de oameni au trecut graniţa cu Mexicul şi mulţi dintre ei s-au concentrat în oraşul El Paso (Texas), unde au fost nevoiţi să doarmă, în ciuda temperaturilor scăzute, în aer liber, citează dcnews.ro.