Actual Diverse

20 de persoane blocate pe balcoane, o mamă și-a aruncat copilul de la înălțime, pentru a-l salva. De la ce a pornit focul

20 de persoane blocate pe balcoane, o mamă și-a aruncat copilul de la înălțime, pentru a-l salva. De la ce a pornit focul

Zeci de persoane, care se aflau în vacanță, s-au văzut, dintr-o dată, într-o situație fără ieșire. La 112, în plină noapte, a fost anunțat un incendiu de proporții, la o pensiune din județul Vâlcea.

20 de persoane blocate pe balcoane, o mamă și-a aruncat copilul de la înălțime, pentru a-l salva. De la ce a pornit focul. Video

Un incendiu de proporții a avut loc, luni spre marți noapte, la o pensiune din localitatea Brezoi, județul Vâlcea. 52 de persoane, din care 41 de copii, 10 adulți și administratorul pensiunii, se aflau în incinta clădirii, la momentul producerii incendiului.

După izbucnirea focului s-a început rapid evacuarea celor aflați în clădire. Numai că unii dintre cei cazați s-au refugiat pe balcoane, pentru că oameni nu au văzut în acel moment altă cale de ieșire.

20 de persoane au rămas blocate pe balcoane din cauza fumului dens, în urma incendiului. Oamenii au fost salvați de pompierii care s-au deplasat la fața locului.

Pompierii au reușit să salveze 20 de persoane ramase captive pe balcoanele pensiunii. Oamenii s-au refugiat pe balcon din cauza degajarilor mari de fum acumulat pe casa scării, potrivit trasmisiunilor media, de la fața locului.

Echipajele de intervenție au transportat 14 copii și 1 adult la CPU Brezoi și 2 copii la UPU Vâlcea, majoritatea cu atacuri de panică. Pentru alți 5 copii, însă, a fost necesară administrarea de oxigen, în urma intoxicarii cu monoxid de carbon.

Exact de la panica inevitabilă în astfel de situații, una dintre persoanele prezente la locul respectiv a povestit că una dintre mame, speriată, a aruncat copilul de pe balconul unde se refugiaseră amândoi, fapt neconfirmat, însă, de sursele oficiale.

Totuși, mama copilului aruncat de pe balconul camerei situate la etajul 1, a intervenit telefonic la Antena 3 și a relatat spaima prin care a trecut ea și familia ei. A spus că nu a văzut altă cale de a-și salva copilul decât așa. Iar pe copil l-a prins în brațe un polițist.

”Mi-am aruncat copilul de la balcon ca să-l salvez”, a spus femeia.

Ambii sunt bine în momentul de față.

La fața locului s-au deplasat : cinci autospeciale de stingere (2 ASAS de la Garda Brezoi, 2 ASAS de la Detașamentul Râmnicu Vâlcea, o autoplatformă de lucru la înălțime), un echipaj SMURD și o autospecială de transport victime multiple și șapte ambulanțe ale SAJ.

Cei cazați în pensiune reclamă că proprietarul locației nu a venit nici până marți, aproape de orele prânzului, la fața locului.

De la ce a pornit focul

Incendiul s-a înregistrat în cartierul Păscoaia din Brezoi și a izbucnit în jurul orei 03.40, luni noaptea, spre marți dimineața. Focul ar fi pornit de la parterul clădirii, din camera centralei termice. Până la lichidarea incendiului, au ars: materiale combustibile depozitate în camera centralei, pe o suprafata de 30 mp.

Conform cercetărilor de la fața locului, incendiul s-ar fi declanșat în urma efectului termic al curentului electric, în urma suprasolicitării instalației. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la anunțarea acestuia.

La nivelul clădirii se aflau centrala termică și instalația aferentă, instalația electrică, instalația de alimentare cu apă, diverse electrocasnice depozitate, tocăria camerei centralei și pereții interiori ai clădirii.

Pe parcursul misiunii de stingere, din interior au fost evacuate și două butelii, pericolul unei eventuale explozii fiind astfel înlăturat.

Foto: captura video/ youtube