Actual Diverse

3500 de angajați Twitter și-au pierdut locurile de muncă. Ei au fost anunțați prin e-mail 

3500 de angajați Twitter și-au pierdut locurile de muncă. Ei au fost anunțați prin e-mail 
Infoactual

După ce s-a jucat de-a baba oarba cu presa din România, Elon Musk a trecut la treabă și concediază unul după altul foarte mulți angajați (se vorbește de cel puțin jumătate dintre ei) de la Twitter, pentru care acest job, până mai ieri, le asigura un loc de muncă stabil și prosper.

3500 de angajați Twitter și-au pierdut locurile de muncă. Ei au fost anunțați prin e-mail

Cei 7.500 de angajați ai companiei de socializare se pregătesc pentru reduceri de personal de când Elon Musk a preluat-o săptămâna trecută.

Alertă prin e-mail, trimisă angajaților Twitter vineri dimineață, îi va informa pe fiecare în parte, dacă mai au sau nu un loc de muncă.

Se pare că o notă a fost trimisă deja în numele noului proprietar Musk tuturor angajaților Twitter joi, 3 noiembrie 2022, seara târziu. Acesta i-ar fi informat pe destinatarii săi că, vineri dimineață, începând cu ora 9:00, ora Pacificului, vor afla dacă mai au un loc de muncă în cadrul companiei, printr-o alertă prin e-mail.

Sediul central al Twitter din San Francisco. Aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajați ai companiei păreau că își pierd locurile de muncă. Foto: Jim Wilson/The New York Times

De vineri începând, Twitter are cu 3.700 de angajați mai puțin, după ce au fost concediați printr-un e-mail trimis de noul proprietar și CEO al companiei, Elon Musk. Aceștia au fost informați însă că vor rămâne pe statul de plată până pe 2 februarie 2023, potrivit dailymail.co.uk.

Birourile companiei vor fi sigilate temporar vineri, iar accesul tuturor legitimațiilor personalului va fi suspendat. Textul trimis pe e-mail este acesta, citat de New York Times, în ediția de vineri, 4 noiembrie 2022.

„Pentru a contribui la asigurarea siguranței fiecărui angajat, precum și a sistemelor Twitter și a datelor clienților. Dacă vă aflați într-un birou sau în drum spre un birou, vă rugăm să vă întoarceți acasă’, se arată în nota de serviciu.

„În efortul de a plasa Twitter pe o cale sănătoasă, vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel global”, se spunea în e-mail. „Recunoaștem că acest lucru va avea un impact asupra unui număr de persoane care au adus contribuții valoroase la Twitter, dar această acțiune este, din păcate, necesară pentru a asigura succesul companiei în continuare.”

Joi noaptea, unii angajați vorbeau între ei, tot pe social media, că au pierdut accesul la sistemele companiei, aceasta semnificând un posibil preludiu al concedierii.