Actual Diverse

A apărut dricul funerar pe bicicletă. Noua invenție poate fi văzută pe străzile Parisului. VIDEO

A apărut dricul funerar pe bicicletă. Noua invenție poate fi văzută pe străzile Parisului. VIDEO

Ideile viitorului ne lasă și de această dată cu gura căscată, la propriu. De această dată este vorba despre ultimul drum din viața unui om. Cortegiul funerar mergea tăcut și înlăcrimat în spatele mașinii. Acum, mai nou, în varianta modernă, vehiculul care consumă motorină sau benzină va fi înlocuit cu bicicleta, la care trebuie să consumi doar propria energie, în efortul de a pedala.

A apărut dricul funerar pe bicicletă. Noua invenție poate fi văzută pe străzile Parisului. VIDEO

O companie locală de pompe funebre a lansat o mașină funerare pe bicicletă care aduce înmormântări ecologice și rentabile în orașul Paris.

Noul dric văzut pe străzi vineri, 4 noiembrie 2022, este creația antreprenoarei de pompe funebre Isabelle Plumereau.

Nu este un concept nou, cu servicii similare oferite în Țările de Jos, Danemarca și Elveția, dar este primul din Franța și se așteaptă ca și alte țări să îi urmeze exemplul.

Plumereau a subliniat că serviciul este mai silențios și mai ecologic, precum și mai ieftin de operat. În același context, ea a declarat pentru Reuters News:

„Pentru mine, are sens să combin bicicleta și dricul pentru că, atunci când vorbim despre biciclete în Paris, vorbim despre mobilitate ușoară și dacă există o zi în care avem nevoie de ușurință este ziua în care însoțim pe cineva pe care îl iubim până la locul de odihnă”.

„Toată lumea merge în același ritm (în spatele unui dric de bicicletă) și ne auzim unii pe alții, auzim sunetele naturii din jurul nostru, vântul din copaci, păsările. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai bun mod de a te consola.”

Autoritățile pariziene au aprobat operarea acestui serviciu, care implică o bicicletă special adaptată.

Localnicii care au văzut pentru prima dată mașina funerară pe bicicletă au fost nedumeriți și nu toți au fost convinși, iar Elyes Meziou, în vârstă de 49 de ani, a declarat: „Este destul de inovator. Dar nu aș vrea să fie la propria mea înmormântare.”

Prețurile serviciilor funerare au crescut ca multe alte servicii și pentru unii au devenit inaccesibile și poate impersonale.

Un dric de bicicletă ar putea schimba toate acestea, permițând oamenilor să facă parte din procesiunea funerară în mod tradițional, pe jos, și prețul să fie accesibil încât toată lumea să își poată permite un astfel de serviciu, potrivit media.