Actual International

Accident straniu. Doi oameni au murit după ce un avion s-a ciocnit cu o mașină de pompieri pe pista de aterizare. Video

Accident straniu. Doi oameni au murit după ce un avion s-a ciocnit cu o mașină de pompieri pe pista de aterizare. Video
India Posts

Un accident tragic produs pe pista unui aeroport din Lima, Peru, a dus la coliziunea unui avion cu o mașină de pompieri, care se pare că a ucis doi dintre ocupanții săi.

Accident straniu. Doi oameni au murit după ce un avion s-a ciocnit cu o mașină de pompieri pe pista de aterizare din Lima

Un accident tragic a avut loc pe Aeroportul Internațional Jorge Chavez din Lima, capitala Peru, vineri, 18 noiembrie 2022. În timp ce o aeronavă Airbus A320 a companiei LATAM Airlines se deplasa cu viteză pe pistă în timpul decolării, aceasta s-a ciocnit brusc cu un motor de pompieri și a luat foc.

Accidentul este straniu deoarece nu se cunoaște motivul pentru care mașina de pompieri circula pe pistă în momentul impactului. Într-o înregistrare video a incidentului postată online, se pare că șoferul acestuia a încercat să ia măsuri de evitare în ultimul moment, în timp ce avionul se apropia. Vehiculul poate fi văzut virând într-o parte în ceea ce pare a fi o încercare de a evita contactul.

Potrivit presei locale, doi pompieri au fost uciși în urma coliziunii. Niciun pasager din avion nu a fost rănit. „Din păcate, doi pompieri aeronautici au murit”, a confirmat comandantul brigăzii de pompieri, Luis Ponce.

Lima Airport Partners, care se ocupă de operațiunile aeroportului, a raportat că instalația a fost închisă temporar după incident. Aeronava urma să zboare de la Lima către orașul Juliaca din provincia San Roman din sudul Peru.

Ultimele date relevă faptul că la bordul avionului Airbus se aflau 102 pasageri și șase membri ai echipajului.

„Echipele noastre acordă îngrijirile necesare tuturor pasagerilor, care sunt în stare bună”, a precizat compania, într-un comunicat.

Luis Ponce La Jara, comandantul general al departamentului de pompieri, a declarat că doi pompieri au fost uciși și unul a fost rănit când camionul în care se aflau a fost lovit de avion. Atât avionul, cât și camionul de pompieri se aflau în mișcare când s-au ciocnit.

Președintele Pedro Castillo și-a exprimat condoleanțele familiilor pompierilor într-un tweet.