Actual International

Actorul Jim Carrey, interzis în Rusia. Kremlinul a restricționat intrarea în țară a 100 de canadieni

Actorul Jim Carrey, interzis în Rusia. Kremlinul a restricționat intrarea în țară a 100 de canadieni

În urma unor noi sancțiuni impuse Canadei, Rusia a anunțat luni că a interzis intrarea în țară a o sută de canadieni, printre care se află Jim Carrey, Margaret Atwood și mai mulți jurnaliști.

Ministerul rus de Externe a precizat că le interzice să calce pe teritoriu rusesc celor 100 de persoane care sunt „direct implicate în formarea unei politici agresive antirusești”.

Printre acestea se numără actorul și comediantul Jim Carrey, în vârstă de 60 de ani.

Margaret Atwood, autoarea romanului distopic „The Handmaid’s Tale” („Povestea slujitoarei”) se află, de asemenea, pe listă, alături de mai mulți canadieni de origine ucraineană.

Jurnaliști, printre care Murray Brewster, Margaret Evans și Adrienne Arsenault, de la postul de radio de stat CBC, au fost, de asemenea, trecuți pe listă.

Acest lucru vine după ce Canada a anunțat luni o dublare a ajutorului militar acordat Ucrainei, care a ajuns la 1 miliard de dolari canadieni (750 de milioane de dolari americani), precum și noi sancțiuni împotriva unor oficiali ruși din domeniul justiției și securității.

„Ajutorul militar suplimentar îi va sprijini pe ucraineni, care continuă cu curaj să lupte împotriva invaziei ilegale a lui Vladimir Putin, în timp ce aceste noi sancțiuni vor pune o presiune suplimentară asupra celor care susțin actele de război”, a declarat premierul Justin Trudeau într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe a declarat că a decis noua rundă de sancțiuni „ca răspuns la practica, implementată de regimul lui Justin Trudeau, și anume cea de a impune sancțiuni împotriva conducerii ruse, politicienilor și parlamentarilor, reprezentanților mediului de afaceri, experților, jurnaliștilor și personalităților culturale”.

De la începutul ofensivei din Ucraina, care a început pe data de 24 februarie, Canada a sancționat peste 1.400 de persoane și entități din Rusia, Ucraina și Belarus.