Actual Diverse

Adolescent atacat și sfâșiat de urs. A avut noroc cu niște câini

Adolescent atacat și sfâșiat de urs. A avut noroc cu niște câini
agrointel.ro
În județul Harghita un băiat de 16 ani a fost atacat și rănit de un urs. Din fericire, copilul a fost salvat din ghearele animalului sălbatic de niște câini.

 ”I-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş”

Incidentul grav s-a întâmplat în satul Aldea, comuna Mărtiniș. Animalul i-a provocat minorului mai multe răni în diferite zone ale corpului.

Potrivit celor povestite de primarul comunei Mărtiniș, Jakab Attila,  totul s-a petrecut după ce doi tineri voiau să își caute prietenul care era cu caprele la păscut, pe un deal din localitate. Iar, pentru a ajunge în zona unde se afla prietenul lor, copiii aveau de trecut printr-o vale. Acolo, copiii au văzut un urs care a început să alerge către ei.

Salvat de câini

Tânărul rănit spune că a căzut și a fost muşcat de picior. Apoi, ursul a încercat să îl tragă într-un tufiș din apropiere.

Din fericire, salvarea adolescentului s-a datorat prezenței de spirit a prietenilor săi, care în momentul în care au văzut ce se întâmplă, aceștia au asmuțit câinii, iar ursul, speriat, a plecat și l-a lăsat pe copil, dar cu răni  la nivelul brațelor, spatelui și picioarelor.

În acest context primarul Jakab Attila a precizat: ”Ursul i-a muşcat piciorul şi a vrut să-l tragă în tufiş. El a prins un copac şi nu l-a lăsat. În timpul acesta, prietenul cu care era şi cel care era cu caprele au observat ce s-a întâmplat, au fugit cu câinii acolo, câinii au sărit pe urs şi atunci l-a lăsat acolo. Dar în timpul acesta i-a muşcat piciorul, braţul, spatele, în patru-cinci locuri”.

Tot potrivit celor menționate de primar, se pare că o ursoaică l-a atacat pe băiat. Cel mai probabil, aceasta vâna pentru puii ei.

Măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente

În primă fază, se va încerca alungarea animalelor mai departe de comună, luându-se în considerare şi relocarea acestora., iar o ultimă soluţie ar fi împuşcarea, potrivit primarului Jakab Attila.

Copilul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc

Adolescentul de 16 ani a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, în urma acestui eveniment. Starea lui este una bună, iar primarul din localitate a spus că în câteva zile se va întoarce acasă, citează fanatik.ro.