Actual Economic

Află previziunile analiștilor din punct de vedere economic, social și politic pentru anul 2023 din revista Capital

Află previziunile analiștilor din punct de vedere economic, social și politic pentru anul 2023 din revista Capital

Primul număr al revistei Capital din 2023 aduce în atenția cititorilor previziunile analiștilor din punct de vedere economic, social și politic care vor contura anul ce tocmai a început.

Printre cele mai interesante materiale pe care le puteți citi în noul număr Capital se numără un top story amplu despre Daniel Jinga, manager general Opera Națională București, dar și o serie de articole despre afaceri de succes, oportunități de finanțare pentru antreprenori sau cum se vor prezenta salariile și pensiile românilor în 2023.

Poți cumpăra noul număr al revistei Capital de la punctele de difuzare a presei sau prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

În numărul din ianuarie 2023 al revistei Capital descoperi care sunt oportunitățile de finanțare pentru antreprenori în 2023. În contextul ultimilor ani, caracterizați de criză sanitară, energetică, inflație și război, fondurile europene și programele de stat care vin în ajutorul economiei reprezintă oportunități de finanțare pentru antreprenorii români. Aceste instrumente au devenit din ce în ce mai populare pentru mediul privat local în contextul interesului crescut în digitalizare și eficiență energetică. Acești bani pot fi folosiți în retehnologizarea IMM-urilor, în investiții în energie regenerabilă sau achiziția de echipamente pentru creșterea eficienței energetice a companiilor. Despre aceste instrumente găsești în articolul pe larg din noul număr al revistei Capital, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Anul 2022 a fost unul de referință pentru industria energiei. În 2021, companiile de profil au înregistrat cifre de afaceri și profituri record, iar anul 2022 se anunță a fi unul și mai bun. Cu toate acestea, energia a devenit un subiect social, în contextul în care criza prin care trece acest sector afectează în mod direct nivelul de trai al românilor și inflația. Dumitru Chisăliță, expert în energie și președintele Asociației Energia Inteligentă, a explicat în exclusivitate pentru revista Capital cele mai importante evenimente ce au avut loc în 2022 și la ce ne putem aștepta în 2023.

În România, marele eveniment al anului 2023 va fi listarea Hidroelectrica și va reprezenta cu siguranță o «agitație» mediului ce va îndemna pe mulți să facă un pas către bursă. În funcție de succesul pe care îl va avea oferta, BVB ar putea deveni o bursă mult mai atractivă pentru investitorii străini”.

Ce ne așteaptă anul acesta, afli din Capital, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Nu în ultimul rând, din paginile revistei Capital afli și detalii referitoare la ramura economică a tării pentru anul 2023. Din perspectiva politicii economice în România, anul 2023 va fi dominat tot de zodia austerității. Guvernul are în plan să reducă atât cheltuielile cu salariile, cât și cheltuielile cu pensiile, mai exact o reducere a ponderii lor în buget și în raport cu PIB. Acest lucru va însemna, ca și în anul 2022, scăderea puterii de cumpărare a salariaților și a pensionarilor, practic a majorității populației. Această politică a fost înfăptuită cu ajutorul inflației, declară Bogdan Glăvan pentru revista Capital. Așadar, România va continua să fie afectată de inflație, prețurile vor continua să crească, deși într-un ritm mai puțin alert decât în 2022, iar veniturile populației nu vor ține pasul.

Articolele complete le găsești în revista Capital, disponibilă la punctele de difuzare a presei în perioada 20 ianuarie – 17 februarie și online pe  www.edituradecarte.ro

Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://www.edituradecarte.ro/categorie-produs/abonamente/capital/