Actual Social

Vești din partea Hidroelectrica pentru clienții săi, actuali și viitori. Cum se anunță a fi anul 2023

Vești din partea Hidroelectrica pentru clienții săi, actuali și viitori. Cum se anunță a fi anul 2023
Arhiva infoactual.ro

Pentru clienţii Hidroelectrica, problemele continuă. Este vorba despre facturile pe care aceasta, la un moment dat, a încetat să le mai emită. Iar problema a apărut după ce compania şi-a triplat numărul de clienţi în ultimul an, graţie tarifelor mici oferite pentru energia electrică.

Când va reintra în normal situația

În prezent mulţi români încă mai aşteaptă să primească facturile pentru curent de la Hidroelectrica, iar situaţia se pare că va reintra în normal abia în luna februarie 2023.

În acest context, reprezentanţii companiei au subliniat totuşi că oamenii vor avea posibilitatea să achite plățile restante și în rate (cel mult şase rate lunare, egale, iar fiecare tranşă va fi plătită împreună cu factura curentă). Pentru aceasta, clienții Hidroelectrica trebuie să trimită o cerere în acest sens.

Astfel, pe site-ul companiei se găsește cererea tip necesară, în care trebuie completate:

  • datele personale,
  • informații legate de facturile pentru care se cere plata eșalonată.

Compania vine în ajutorul clienților cu un nou sistem informatic

Hidroelectrica a implementat un nou sistem informatic de facturare, iar acum se lucrează inclusiv la o aplicație mobilă, astfel încât clienții să își trimită indexul și să facă plățile mai ușor.

Mulți clienţi ai companiei se plâng că aşteaptă facturile încă din luna iunie 2022. De exemplu, un client care s-a mutat la Hidroelectrica în octombrie 2022, a povestit: „Am sunat la un call center, este un număr dedicat, mi s- a spus că trebuie să aștept până se vor emite facturile – nu au menționat nicio dată , nici ei nu știau. Având în vedere că este pe 3 luni de zile, va fi o factură mare”.

Ce spune conducerea companiei despre emiterea facturilor

Bogdan Badea, preşedintele Hidroelectrica a explicat: „Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut (2022), deja lucrurile se fac automatizat”.

Energie furnizată către 500.000 de locuri de consum

În prezent, compania de stat, unul dintre cei mai mari producători de energie din România, furnizează electricitate către circa 500.000 de locuri de consum, cu precizarea că majoritatea clienţilor noi au migrat în anul 2022 și chiar și acum, zilnic, Hidroelectrica înregistrează, atât online, cât şi la ghişee, aproximativ 1.000 de cereri de transfer, citează capital.ro.

Un nou record. Lichiditate medie zilnică de 100 mil. lei la Bursa de Valori Bucureşti în 2022. Iată cum listarea Hidroelectrica şi CCP ar putea dubla suma în 2023

Aproximativ 100 milioane de lei a fost lichiditatea medie zilnică la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2022, valoare record şi în creştere cu 13% faţă de anul 2021, în contextul în care criza energetică, inflaţia nemaiatinsă de 20 de ani şi războiul din Ucraina au făcut ca unele acţiuni să se tranzacţioneze la evaluări caracterizate ca fiind „de vis“ de unii analişti din domeniu.

Altfel spus, preţurile scăzute au atras şi mai mulţi investitori. Dar cum 2023 se anunţă un an istoric cu listarea Hidroelectrica în ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă publică iniţială, evaluată de ZF la aproximativ 2 miliarde de euro, şi cu lansarea opera­ţiunilor CCP (Contrapartea Centrală), ar putea ca rulajul să se dubleze, ceea ce ar atrage atenţia unor investitori şi mai mari, pentru că, potrivit unuia dintre cei mai vechi analişti ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB), „șansele sunt destul de mari“, scrie zf.ro.