Actual

Ajutor de la stat pentru tineri. Câți bani pot obține beneficiarii

Ajutor de la stat pentru tineri. Câți bani pot obține beneficiarii
sursa foto banatulazi.ro

Tinerii la început de drum au nevoie de susținere pentru a face față cheltuielilor și costurilor vieții de adult. Astfel, viața vine cu diferite situații neprevăzute sau chiar cu evenimente fericite, pentru care ai nevoie de o sumă mare de bani. Un  exemplu în acest sens fiind organizarea nunții. Astfel, statul oferă un ajutor pentru tineri. Este vorba de cei care au nevoie de o anumită sumă de bani pentru nevoi personale.

Astfel, pentru a veni în sprijinul celor tineri, statul a demarat anumite proiecte. Este vorba de programele Family Start și Student Invest.

Ajutor de la stat pentru tineri

Statul oferă un ajutor pentru tineri prin inițierea unor proiecte frumoase. Este vorba de programele Family Start și Student Invest.  Acestea sunt două programe de creditare, prin care tinerii pot face împrumuturi la bănci. Prin înscrierea în program, aceștia vor putea beneficia de dobândă zero sau una foarte mică.

S-a dat startul la aceste programe guvernamentale. Care permit tinerilor să acceseze împrumuturi cu dobândă zero. Acest lucru este posibil prin susținerea statului. Dobânda totală sau parțială pentru cei înscriși în program este suportată de bugetul general. Programele sunt destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Family Start

Programul Family Start se adresează în primul rând persoanelor care au o familie sau doresc să-ți întemeieze una. Aceștia pot împrumuta până la 150.000 de lei, adică aproximativ 30.000 de euro, pe o perioadă de maximum zece ani. Beneficiarii programului trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Există o singură condiție. Venitul net al fiecărui membru al familiei să fie de 6.000 de lei. Sau 7.500 de lei pentru familiile monoparentale.

Pentru a participa la acest program, solicitanții trebuie să furnizeze documente. Care să detalieze modul în care intenționează să utilizeze fondurile.

Planificarea nunții sau cumpărarea unei mașini

Programul vine și cu o listă lungă de cheltuieli aprobate. Beneficiarii pot cheltui până la 20.000 de lei pentru planificarea nunții. Dar și plata pentru îngrijirea copiilor, grădiniță sau școală. În plus, fondurile pot fi folosite pentru achiziționarea unei mașini noi sau second-hand. Dar și pentru remodelarea casei, achiziționarea de mobilier și electrocasnice. Acești bani din împrumut pot reprezenta  un avans pentru cumpărarea unei locuințe. Pentru aceste împrumuturi, statul va acoperi 75% din dobândă.

Un mare beneficiu al programului este faptul că se poate achita anticipat un credit ipotecar mai vechi. Cei 30.000 de euro pot fi folosiți pentru a plăti ratele la credite precum Prima Casă. Astfel, dacă aveți un credit ipotecar cu rata mare, puteți face un nou împrumut în cadrul programului.

Student Invest

Cea de-a doua variantă  de program este Student Invest. Aceasta este disponibilă pentru orice persoană cu vârsta sub 40 de ani. Însă înscrierea la o universitate este o condiție obligatorie. De asemenea, acestea sunt limitate la un împrumut maxim pe zece ani. Suma maximă pe care o pot accesa beneficiarii este de 75.000 de lei.

Însă în cazul acestui împrumut, românii vor avea parte de o dobândă zero. Statul plătește integral dobânda în acest program. Cu acest împrumut, tinerii pot acoperi diferite costuri care țin de școlarizare. De la chirie, taxa de școlarizare, cheltuieli medicale, o mașină. Chiar și avansul pentru o locuință. Deoarece beneficiarii vor rambursa doar suma pe care au împrumutat-o, rata lunară rămâne fixă, conform Pro Tv .