Sănătate

Al șaselea caz de variola maimuței, înregistrat oficial. Și de această dată se caută contacții pacientului

Al șaselea caz de variola maimuței, înregistrat oficial. Și de această dată se caută contacții pacientului

Nu a trecut mult timp de la ultimul caz înregistrat și diagnosticat și iată că a mai apărut unul, tot bărbat și de această dată, doar vârsta este diferită.

Al șaselea caz de variola maimuței, înregistrat oficial. Și de această dată se caută contacții pacientului

Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă, a transmis că a fost înregistrat oficial și pacientul cu numărul șașe, care a primit diagnosticul cert de variola maimuței.

”Al șaselea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Bărbatul va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, transmite Ministerul Sănătății de la București.

Și în acest caz, sunt căutate, printr-o anchetă epidemiologică, persoanele considerate contacții direcți ai pacientului. Acesta este internat în spital, semn că boala e mai avansată.

Amintim că în ziua de marți, 21 iunie a.c., un nou caz de variola maimuței, era diagnosticat în Romania. De această dată, pacientul, care are numărul cinci, este un bărbat de 37 de ani.  Acesta prezenta o formă ușoară și se trata la domiciliu.

Anterior, a fost dignosticat cu variola maimuței și pacientul partener al cazului cu numărul unu în România, acesta fiind al patrulea caz de acest gen la noi în țară.

Ce spune ministrul sănătății

Întrebat de jurnaliștii curioși, despre anchetele epidemiologice, ministrul Rafila a spus că „pe măsură ce lucrurile progresează și se înmulţeşte numărul de cazuri, intrăm într-un soi de rutină şi în cazul acestei boli„.

„(…) Repet, e sezonul estival, sunt multe evenimente în toată ţara, în Europa şi recomandarea aceasta de precauţie în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare pentru ca să putem să ţinem lucrurile sub control”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cu referire directă la înmulțirea cazurilor pe zi ce trece, ministrul român al sănătății, Alexandru Rafila, a spus luni, într-o conferință de presă:

Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinenţa în situaţia raporturilor sau relaţiilor cu persoane întâmplătoare, cu persoane necunoscute. Am dat o astfel de recomandare în mod evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secreţiilor, calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală şi evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute este o măsură de protecţie individuală pe care putem să o luăm cu toţii cei care suntem, să spunem, la risc sau persoanele care sunt la risc pentru aşa ceva”.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!