Actual Diverse

Un nou caz de Variola maimuței, diagnosticat. Acesta este ”contactul” pacientului cu numărul unu

Un nou caz de Variola maimuței, diagnosticat. Acesta este ”contactul” pacientului cu numărul unu

Ideea de a găsi contacții persoanelor care ajung să fie internate în  spital cu diagnosticul cert de ”variola maimuței” este deosebit de important, în condițiile în care afecțiunea tinde să se transforme într-o adevărată epidemie.

Un nou caz de Variola maimuței, diagnosticat. Acesta este ”contactul” pacientului cu numărul unu

Noul caz a fost deja diagnosticat la un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România, după cum se arată într-un comunicat media.

Acest bărbat este cel despre care se vorbea că ar fi călătorit în Europa, partenerul lui ajungând înaintea lui la spital.

Acesta s-a prezentat ieri, 15 iunie 2022, la un spital din București. Simptomele s-au manifestat, în cazul acestui bărbat, la data de 12 iunie a.c. Starea de sănătate a pacientului este bună, după cum spun medicii, dar el a rămas, în continuare, internat, sub supraveghere de specialitate.

O analiză epidemiologică ar atesta că acesta este de fapt pacientul zero, respectiv cel care a adus variola maimuței în România, dar cazul rămâne, încă, sub investigație din toate punctele de vedere.

Pacientul cu numărul unu

Primul caz de variola maimuței din România a fost raportat, luni, 13 iunie, în București, a transmis Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat media.

Este vorba de un bărbat de 26 de ani care a călătorit în mai multe țări din Europa, care înregistrau multe cazuri de monkeypox. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, la acest pacient boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar bărbatul s-a prezentat de urgență, la spital, abia în cursul nopții precedente.

Acum, starea bărbatului este bună. Pacientul cu numărul unu primește tratament simptomatic într-un spital din București și se află în izolare.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, se arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului şi astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei, după cum a comunicat Ministerul Sănătății. Despre partenerul pacientului nu s-a spus dacă este carantinat și el.

Dr. Adrian Marinescu, la întrebările presei, a spus că pacientul nu este internat în spitalul Matei Balș.

Primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România va sta în izolare 21 de zile de la momentul apariției simptomelor. Bărbatul este internat în acest moment. Ministerul Sănătății nu a dezvăluit la ce spital, din motive care țin de confidențialitatea pacientului.

Al doilea caz

Noul caz de variola maimuței este confirmat de medici. Nu se știe dacă e tot în București, dar reprezentanții MS au spus că este carantinat la domiciliu, nu e internat în spital.

Un bărbat de 32 de ani, care și-a făcut analizele săptămâna trecută, a primit pe 14 iunie 2022, confirmarea pozitivă pentru diagnosticul Variola maimuței.

Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi (14.06) că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, se arată în informarea Ministerului Sănătății.

Actualmente, se caută și persoanele care au intrat în contact direct cu acesta. Nu a fost făcută publică identitatea bărbatului, dar există totuși presupunerea, logică, că acesta ar avea legătură cu bărbatul care a fost ieri, 13 iunie 2022, diagnosticat și considerat pacientul cu numărul unu, în România. Ancheta DSP a demonstrat că nu este așa și că partenerul pacientului numărul unu a fost abia azi, 16 mai, la spital.

În cazul acesta s-a deschis un dosar penal, întrucât primul pacient a refuzat să indice medicilor cine este partenerul care l-ar fi infectat și care, până azi, s-a plimbat prin oraș, intrând cu alți oameni în contact.

Pentru a nu se trasforma într-un adevărat focar, dar și pentrtu a opri răspândirea, este foarte important ca medicii să găsească toate persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienți diagnosticați cu variola maimuței. De acest lucru se ocupă DSP. 

Mai există și un al patrulea pacient, care se află în tratament acasă.