Actual Diverse

Alarmă pentru animal sălbatic în libertate. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică au pierdut leopardul noros

Alarmă pentru animal sălbatic în libertate. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică au pierdut leopardul noros
Twitter

În timp relativ scurt, au pierdut leopardul și au găsit leopardul. Și aceasta după ce îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Dallas au dat alarma. Povestea, în cele ce urmează.

Au pierdut leopardul. Îngrijitorii de la Grădina Zoologică sunt cei care au dat alarma

Grădina zoologică din Dallas, Texas a anunțat că leopardul noros Nova a fost localizat. Leopardul noros Nova, acesta fiind numele ei (cei care i-au pus numele au fost inspirați de norii de pe blană), care a evadat din incinta sa de la Grădina Zoologică din Dallas, a fost localizat în acecași zi în care a fost dat dispărut.

Datele de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, postate pe social media atestă următoarele. Pe profilul său de Twitter, oficialii de la Grădina Zoologică din Dallas, Texas, au localizat leopardul care a dispărut în cursul zilei.

Din primele date s-a evidențiat faptul că leopardul a scăpat printr-o ruptură în gardul de sârmă al incintei care reprezintă casa lui.

Într-o postare a Grădinii Zoologice se poate citi:

„Suntem încântați să anunțăm că am localizat leopardul noros Nova pe terenul Grădinii Zoologice în această după-amiază, aproximativ la ora 16:40. A fost localizată foarte aproape de habitatul inițial, iar echipele au reușit să o pună în siguranță cu puțin înainte de ora 17:15”.

„Primele indicii arată că nu este rănită. Ea este evaluată de personalul veterinar al grădinii zoologice americane, în acest moment. Reprezentanții grădinii au spus că vor oferi ulterior informații suplimentare cu privire la starea ei”.

O altă postare a anunțat: „Vom împărtăși o altă actualizare mai târziu, la începutul acestei seri, dar între timp, pentru toți cei care se află în zonele din jurul Grădinii Zoologice și care ar putea fi curioși sau au motive de îngrijorare”.

Știrea inițială este aceasta. Grădina zoologică din Dallas, Texas, este închisă în această seară, vineri, 13 ianuarie 2023, după ce unul dintre animalele sale a evadat. Ofițerii de poliție s-au alăturat oficialilor grădinii zoologice în căutarea lui Nova, un leopard înnorat, după cum relatează Sky News.

Nova a reușit să se elibereze din incinta sa în cursul zilei de vineri și se credea încă de la început că ea se ascunde undeva pe teritoriul complexului de 106 acri. „Nova nu este periculoasă pentru oameni și probabil că s-a urcat într-un copac, după cum a declarat Harrison Edell, vicepreședintele executiv pentru îngrijirea și conservarea animalelor la cea mai veche grădină zoologică din Texas”.