Actual Diverse

Leii scăpați de la Zoo au fost prinși. Ce s-a întâmplat cu ei

Leii scăpați de la Zoo au fost prinși. Ce s-a întâmplat cu ei

Evadarea animalelor sălbatice din habitatul lor natural este din ce în ce mai frecventă, în România. În această dimineață, la Suceava, populația a fost alertată prin mesaj Ro-Alert că doi lei au scăpat de la Zoo. Autoritățile au pornit să-i caute. În urmă cu puțin timp,  au anunțat că leii au fost depistați, tranchilizați, iar acum dorm în cuștile lor de la Zoo.

Animalele nu ieșiseră din spațiul Grădinii Zoologice din Rădăuți, ci s-au plimbat pe la țarcurile cu lebede și gâște, apoi s-au întins undeva la soare.

Știrea inițială

În dimineața de joi, 9 iunie 2022, oamenii din Suceava au intrat în alertă, după ce telefoanele răsunau insistent.

Dimineața Suceava s-a aflat în alertă maximă, deoarece doi lei au scăpat de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Autoritățile au emis joi dimineața un mesaj Ro-Alert și îi îndeamnă pe toți cetățenii să evite zona considerată a fi periculoasă.

Mesajul Ro-Alert a indicat o alertă extremă.

A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți. Păstrațți distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autoritățile sucevene, prin mesajul de alertă.

Leu urainean, scăpat din zoo Tg. Mureș

Anterior, în luna mai, un alt animal sălbatic a scăpat de la zoo, de acestă dată din Târgu Mureș. Un leu a scăpat din cușca cu care a fost transportat din Ucraina până-n România! La sosire, animalul nu mai era în interiorul cuștii ci ascuns în mașină. Toți oamenii care se aflau la grădina zoologică au fost evacuați.

A fost panică la grădina zoologică din Târgu Mureș. Uriaşa felină adusă din ţara vecină parcă intrase în pământ.

Peste o sută de copii se aflau în incinta grădinii zoologice în care un leu se plimba liber. Doar norocul a făcut ca animalul sălbatic, traumatizat de drumul lung, să se ascundă într-o dubă. Angajații de la zoo au sunat la 112. În cele din urmă, un medic veterinar a tranchilizat leul.

În 12 mai, s-a dat alertă în Târgoviște. Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

S- căutat peste tot, dar leul nu a fost găsit nici azi, deși s-a spus că ar fi aparținut unui executor judecătoresc din zonă, ba chiar n-ar fi existat.