Actual Diverse

Alt camion blocat la intrarea în Pasajul Unirii! Motivul pentru care s-a ajuns din nou la această situație e incredibil

Alt camion blocat la intrarea în Pasajul Unirii! Motivul pentru care s-a ajuns din nou la această situație e incredibil
Infoactual/arhiva

Aproape în același loc unde a avut loc teribilul accident cu turiștii din Grecia, un alt camion a rămas blocat și, mai mult decât atât, a oprit tot circuitul traficului din zona respectivă a Bucureștiului, la o oră de vârf.

Trafic restrictionat, în centrul Capitalei

La această oră au ajuns la fața locului echipajele de politie care încearcă să vorbească cu șoferul unui alt camion care a rămas blocat la intrarea în pasajul Unirii.

Din primele date de la fața locului s-a aflat că mașina se deplasa pe același sens de intrare ca și autocarul cu grecii acidentați la finele anului trecut.

Din fericire, în acest caz nu sunt victime. Singurul inconvenient este să a fost restricționat traficul în zona intens circulată, mai ales de cei care ies din sectorul 4 și 5 al capitalei.

Și de această dată, șoferul a sperat că încape

Camionul de transport a vrut să intre în pasaj venind dinspre Tineretului, însă depășea cu circa 10 centimetri înălțimea maximă adimisă, de 3,5 m.

Până la această oră nu se stie ce l-a determinat pe șoferul vehiculului să intre în pasajul cu istoric nefericit, dar se vehiculează din nou ipoteza folosirii aplicației Google Maps.

Șoferul grec care a provocat accidentul în care a pierit un om, tot cu Google Maps circula

Șoferii profesioniști spun că aplicația Google Maps nu este actualizată și/sau nu emite avertismente clare în privința pasajelor. Astfel că harta configurează traseul fără să țină cont de înălțimea vehicolului.

Accidentul cu autocarul grecilor din Pasajul Unirii rămâne a fi cel mai groznic incident din zona respectivă și, potrivit declarațiilor șoferului, folosea Google Maps la momentul producerii tragediei.

Autocarul plin cu cetăţeni greci s-a lovit de grinda metalică de la Pasajul Unirii din Bucureşti, menită să semnaleze limita de înălțime, iar un pasager de 53 de ani și-a pierdut viaţa.

Șoferul nu a fost atent, se pare, la marcaje și semnele rutiere, ci s-a încrezut „orbește” în aplicația GPS menționată. Cercetările continuă în acest caz.