International

Anchetă la Kiev. Șef din Servicii, găsit împușcat în casă. Sinucidere sau crimă

Anchetă la Kiev. Șef din Servicii, găsit împușcat în casă. Sinucidere sau crimă

Poliţia din Ucraina a deschis o anchetă după ce un șef al Seviciului de securitate SBU a fost găsit împușcat în locuința sa. Sinucidere sau crimă sunt cele două ipoteze.

Procurorii au anunțat că se cercetează pentru a stabili cauza morţii, fără a face alte comentarii sau să precizeze care sunt ipoteze anchetei.

Şeful unei filiale regionale a Serviciului ucrainean de securitate SBU, Oleksandr Nakonecini, a fost găsit mort în locuinţa sa, în centrul Ucrainei, a anunţat duminică Parchetul General, relatează AFP. Moartea s-a produs sâmbătă.

Oleksandr Nakonecini conducea filiala SBU în regiunea Kirovohrad din ianuarie 2021.

Soţia lui Oleksandr Nakonecini a auzit, sâmbătă seara târziu, un tir de armă în apartament, la Kropînîţkîi, după care a găsit corpul soţului său atins de gloanţe, într-o cameră, precizează într-o postare pe Telegram, Parchetul ucrainean.

Soția ofițerului este singurul martor, până în momentul de față. Ea nu a acordat, până acum, niciun fel de declarație presei.

Un ales local, Andrii Lavrus, anunţă într-o postare pe Telegram că oficialul SBU s-a sinucis cu un glonţ în cap, potrivit News.ro.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a destituit, în iulie, pe directorul SBU Ivan Bakanov, căruia i-a reproşat eforturi insuficiente în lupta împotriva spionilor şi colaboratorilor Moscovei, care a invadat la sfârşitul lui februarie Ucraina.

Şeful statului ucrainean anunţa atunci o ”revizuire a cadrelor” în SBU.