Actual Diverse

Anchetă la Spitalul Județean Buzău, după ce doi medici ”și-au întins părul cu furca”. Care este motivul discordiei 

Anchetă la Spitalul Județean Buzău, după ce doi medici ”și-au întins părul cu furca”. Care este motivul discordiei 

Unii oameni se satură de prea mult bine sau, pur și simplu, nu au loc unii de alții. Este și cazul celui mai mare spital buzoian, unde pacienții asistă, nu la rezolvarea cazurilor medicale, așa cu ar fi frumos și bine, ci la disputa celor din breasla medicală.

Anchetă la Spitalul Județean Buzău, după ce doi medici ”și-au întins părul cu furca”. Care este motivul discordiei

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o anchetă internă după informațiile apărute în spațiul public, conform cărora doi medici de pe secția de Chirugie Plastică ar fi fost implicați într-un conflict violent.

Reprezentanții Spitalului Județean au spus că ei au toleranță zero față de astfel de cazuri nedorite și neplăcute, care poate avea loc în interiorul instituției.

Având in vedere informaţiile apărute in spaţiul public cu privire la conflictul dintre doi medici, angajaţi ai SJU Buzău, conducerea s-a autosesizat şi a dispus efectuarea cercetării evenimentului, iar in funcţie de rezultatul acesteia se vor dispune masuri in consecinţă.

Facem precizarea că Spitalul Judeţean de Urgenta Buzău se disociază de astfel de comportamente şi are toleranţă zero fata de acestea”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.J.U. Buzău, pentru news.ro.

Cazul urmează să fie rezolvat de Comisia de Disciplină

Managerul spitalului s-a arătat nedumerit de situația internă conflictuală din spital și a solicitat, deja, ca acest caz să fie rezolvat de Comisia de Disciplină.

Nu am fost informat de acest incident, am aflat după ce cazul a fost relatat de un ziar local. Corect ar fi fost ca doctorul Mahovici (unul dintre medicii implicaţi în incident – n.r) să îmi fi făcut o plângere scrisă. Am luat legătura telefonic cu domnul dr. Tache care mi-a zis ca a fost doar o îmbrânceală. Oricum, cazul celor doi medici urmează să fie elucidat în Comisia de Disciplină”, a declarat, la rândul lui, și managerul S.J.U. Buzău, Claudiu Damian.

Cine sunt cei doi medici implicați în conflict

Cei doi medici implicați în conflict sunt de pe Secţia Chirurgie Plastică, medicii Alexandru Mahovici şi Mihai Tache. Ei au intrat într-un conflict, chiar la secția dată, sub privirile îngrozite ale personalului şi desigur, pacienţilor, după cum au relatat surse din interiorul spitalului, pentru media.

Privitorii au văzut cum ”cei doi s-au îmbrăncit și s-au luat de păr”, fără a ține cont de faptul că în preajma lor erau atât cadre medicale auxiliare, cât și oameni simpli, pacienți.

Despre medici și intriga lor

Să începem cu intriga. Se presupune că agresorul este dr. Mihai Tache. Scena deja știm că s-a derulat pe secția de Chirurgie Plastică, unde cei doi cunoscuți medici profesează.

Da, m-a bătut. Mi-a dat și cu pumnii și palmele”, a recunoscut dr. Alexandru Mahovici, atunci când a fost întrebat.

„Nu e prima dată când mă lovește! S-a mai întâmplat în trecut. Agresiunea fizică e o continuare a agresiunii psihice. Eu sunt din Rep. Moldova,  facultatea am făcut-o la Chișinău, iar dânsul mă înjosește constant, că aia nu e facultate, că nu sunt un medic bun etc. Mă hărțuiește de câțiva ani, am ajuns să vin la serviciu cu frica în sân din pricina dânsului”, a mai spus doctorul Alexandru Mahovici.

Povestea prin ochii doctorului Mahovici: „Am consultat în policlinică un pacient cu lipoame (nr. noduli benigni formați sub piele). L-am programat pentru operație. N-am avut atunci informația că pacientul are și alte probleme medicale și că nu poate fi operat. Nu știu de unde, dar dr. Tache avea această informație. M-a făcut bou, prost, iar apoi chiar m-a lovit”.

Dr. Alexandru Mahovici este cunoscut de multă lume, în orașul lui și la Chișinău. Provine dintr-o familie de medici. Este cunoscut ca fiind un pacifist convins (se vede pe pagina de social media, personală, a medicului), om cuminte și la locul lui. Este dedicat familiei și pacienților, chirurgia plastică fiind un domeniu pe care și tatăl îl practică de zeci de ani, în capitala Republicii Moldova.

Într-o discuție avută, anterior, cu familia lui Alexandru, aceasta a spus, pentru Infoactual, că tânărul și-a găsit liniștea și vocația în România, motiv pentru care cei dragi sunt foarte mândri de el, precum și de reușitele lui profesionale.

Foto: Dr. Alexandru Mahovici, tânărul specialist în chirurgie plastică, originar din Republica Moldova /Facebook

Cine este dr. Tache și ce opine are

La rândul lui, nici Dr. Mihai Tache nu se lasă mai prejos. Dr. Tache i-a făcut deja plângere la Colegiul Medicilor doctorului Mahovici, dorind să-l lase pe basarabean fără drept de practică „pentru repetate erori medicale”, potrivit media.

Dr. Tache este unul din cei mai vechi și cunoscuți medici esteticieni buzoieni. În trecut, medicul a fost inclusiv șef de secție.

Foto: Dr. Mihai Tache, medic chirurg estetician cu vechime, în Buzău. Foto: buzoienii.ro

Cazul dat se află pe masa celor de la Comisia de Disciplină care sunt cei mai în măsură să dea un verdict pe situația prezentată, cronologic și pe larg, cât mai curând.

Foto: Facebook/Spitalul Judetean Buzău